Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kráľovná Alžbeta privítala herecké hviezdy: Princ William si neodpustil žart

Kráľovná Alžbeta II. a Joan Collins Zobraziť galériu (6)
Kráľovná Alžbeta II. a Joan Collins (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. a Catherine, vojvodkyňa z Cambridgeu, privítali v pondelok v Buckinghamskom paláci filmové hviezdy. Oslava sa konala pri príležitosti 60. výročia kráľovninho patronátu nad Kráľovskou akadémiou dramatických umení. Na podujatie pozvali 250 hercov a herečiek, medzi ktorými nechýbali ani Helen Mirren, ktorá súčasnú britskú panovníčku stvárnila vo filme Kráľovná (2006) alebo Helena Bonham Carter, ktorá si v snímke Kráľova reč (2011) zahrala kráľovninu matku.

Okrem nich sa s kráľovnou a vojvodkyňou stretli aj Roger Moore, John Hurt, Ralph Fiennes, Timothy Spall, Alan Bennett, Alan Rickman, Michael Sheen, Uma Thurman, Joely Richardson, Gemma Arterton či Joan Collins.

Počas večera vystúpilo na pódiu niekoľko umelcov. Medzi nimi aj Mirren, ktorá divákom zarecitovala úryvok z hry Williama Shakespeara Búrka (1611). “Myslíte si 'je to kráľovná, je to kráľovná’. Skutočne som vždy ohromená jej aurou, jej žiarou. Nikdy ma to neprestane prekvapovať a to hovorí každý, kto ju stretne - to je to, čo ma ohromilo, keď som ju prvý raz stretla," vyjadrila sa 68-ročná herečka. 

Recepcia v Buckinghamskom paláci nadviazala na nedeľné udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA), ktoré sa konalo v Royal Opera House londýnskej Covent Garden. Najvyššie ocenenie, cenu BAFTA Fellowship odovzdal Helen Mirren prezident akadémie princ William, ktorý si s ňou zažartoval, či by ju nemal oslovovať babička. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu