Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na severovýchode Nigérie prišlo pri útokoch o život 62 ľudí

Na severovýchode Nigérie prišlo pri útokoch o život 62 ľudí Zobraziť galériu (3)
Na severovýchode Nigérie prišlo pri útokoch o život 62 ľudí (Zdroj: SITA)

ABUJA - Pravdepodobne nigérijskí povstalci zabili najmenej 62 ľudí na severovýchode krajiny, pričom útočili aj na bohoslužbách, uviedla dnes tlačová agentúra Reuters.

K útokom došlo v regióne, kde islamistická skupina Boko Haram odoláva vojenským zásahom. V nedeľu útočníci zabili 22 ľudí, keď odpálili bomby a strieľali do príslušníkov kongregácie v katolíckom kostole v dedine Waga Chakawa v nigérijskom štáte Adamawa.

Na severovýchode Nigérie prišlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Povstalci potom podpálili domy a počas štvorhodinového obliehania vzali dedinčanov za zajatcov. Počas dnešného dňa pri inom útoku podozriví členovia Boko Haram zabili prinajmenšom 40 ľudí v dedine Kawuri v odľahlom nigérijskom štáte Borno. Bezprostredne po útokoch sa k týmto činom nikto neprihlásil.

Nigérijský prezident Goodluck Jonathan má problémy zabrániť útokom Boko Haram vo vzdialených vidieckych regiónoch na severovýchode krajiny, kde skupina povstala v roku 2009.

Na severovýchode Nigérie prišlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Boko Haram sa snaží v Nigérii o zavedenie islamského práva šaría, pričom krajina je takmer rovnako rozdelená medzi kresťanov a moslimov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu