Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO, ktoré by mali vidieť všetci politici: Takto tlačí kráľ!

Jordánsky kráľ pomáhal tlačiť auto Zobraziť galériu (2)
Jordánsky kráľ pomáhal tlačiť auto

JORDÁNSKO – V piatok a sobotu zasiahla Stredný Východ jedna z najhorších snehových búrok v dejinách. Obyvateľom v núdzi pomáhal snáď každý, kto vládal. Dokonca aj sám panovník.

Búrka Alexa postihla viaceré krajiny, kde spôsobila chaos a uzavretie letísk. V Izraeli si doteraz vyžiadala štyri životy, v pásme Gazy opustilo domov v obave pred záplavami štyritisíc ľudí.

V Jordánsku napadlo v niektorých častiach takmer jeden a pol metra snehu a pomáhať museli vojská. V takejto situácii sa do ulíc vybral aj sám kráľ Abdulláh II., aby ukázal obyvateľom svoju solidaritu.

Kráľ Abdulláh II. pomohol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: petra.gov.jo)

Navštívil krízové centrum, skontroloval opatrenia premiéra a ministra vnútra a dokonca sám priložil ruku k dielu. „Hášimovia (vládnuca dynastia) ako obvykle nie sú iní ako ich ľud, najmä ak sú časy najťažšie,“ napísala jedna z jordánskych internetových stránok.

Keď videl, že v snehu zapadlo auto istej rodiny, neváhal a pomohol tlačiť. Obdivný rev davu „Nech dlho žije jeho veličenstvo kráľ“ bol viac než zaslúžený. Ktovie, koľkí štátni predstavitelia by sa zachovali ako on.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu