Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nečakaný útok obrej vlny: Partia 7 študentov zmizla bez stopy, rodičia čakajú na zázrak!

Po piatich študentoch stále pátrajú Zobraziť galériu (4)
Po piatich študentoch stále pátrajú

LISABON - Škola vyhlásila smútok. Portugalskí záchranári zatiaľ nezaznamenali žiadny úspech v pátraní po pätici študentov, ktorí sú nezvestní po tom, čo ich v noci na nedeľu zmietla na pláži štvormetrová vlna pri meste Sesimbra na Setúbalskom polostrove. Napísala o tom dnes agentúra DPA. Vo vode skončilo celkom sedem študentov, jednému sa ale podarilo vyplávať a zavolal pomoc. Telo ďalšieho už záchranári v nedeľu našli.

Obeťami sa stalo šesť študentov, traja muži a tri ženy vo veku 21-25 rokov, z Lisabonu a okolia. Skupina sa vybrala na víkendový výlet a prenajala si dom v obci Alfarim. K nešťastiu došlo v noci na nedeľu v lokalite Praia do Meco.

Do pátrania sa zapojil aj vrtuľník.
Zobraziť galériu (4)
Do pátrania sa zapojil aj vrtuľník.  (Zdroj: TVI24)

Portugalské médiá uviedli, že more bolo na mieste, kde sa študenti vybrali na posedenie pri pláži, nevyspytateľné. "More tam často vyzerá niekoľko minút úplne pokojne, keď sa zrazu objavia tri alebo štyri po sebe idúce obrovské vlny, ktoré prekvapia ľudí na pláži," povedal podľa agentúry DPA predstaviteľ miestneho úradu civilnej ochrany Francisco Luís.

Lusofónna univerzita v Lisabone vyhlásila dnes trojdňový smútok po tom, ako šesť jej študentov zahynulo v Atlantickom oceáne, keď ich zmietla štvormetrová vlna pri meste Sesimbra na Setúbalskom polostrove.

Príbuzní nezvestných študentov stále dúfajú v zázrak.
Zobraziť galériu (4)
Príbuzní nezvestných študentov stále dúfajú v zázrak.  (Zdroj: TVI24)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu