Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Taxikár prichytený pri okrádaní turistov: Tajné tlačidlo a čísla na taxametri letia hore!

Stačí stlačiť a peniaze sa kotúľajú samé
Stačí stlačiť a peniaze sa kotúľajú samé (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Švédsky turista nachytal pražského taxikára, ako ho okráda o peniaze. Video, ktoré zachytilo celý incident, vzbudilo na internete obrovskú diskusiu. Nebolo by to prvýkrát, čo taxikár oberá cudzinca o peniaze. Tentokrát je však vidieť, akú fintu na to používa.

Švéd Emilian Sava zavítal do českej metropoly viackrát, ale zakaždým nechápal, prečo zaplatil za krátky odvoz takú veľkú sumu.

Preto sa rozhodol, že pomocou skrytej kamery odhalí praktiky taxikárov v stovežatej Prahe. Na videu, ktoré natočil, vidieť, ako taxikár počas jazdy niekoľkokrát stláča tlačidlo zabudované na radiacej páke. Po stlačení je vidieť zrýchľujúce sa otáčky na taxametri.  Ide o zariadenie tvz. turbo, vďaka ktorému zaplatil Švéd za štvorkilometrovú jazdu 214 korún.

Rodák z Göteborgu tvrdí, že obeťou turba sa stávajú predovšetkým zahraniční turisti, ktorí nemajú predstavu o tom, že sú obeťou podvodu. "Začal som sledovať čísla na taxametri a objavil som, prečo sa z ničoho nič tak naraz pohnú smerom hore," hovorí Emilian pre český portál iDNES.cz.

Podľa autora videa nešlo o prvý prípad, kedy taxameter zázračne" stúpal v nepravidelných intervaloch. Keď sa na to spýtal taxikára, ten začal byť nervózny a vyhodil ho z auta. "Záznam som ukázal zamestnancom hotela, kde som býval s bratom a takisto aj polícii, ktorá prisľúbila, že celú záležitosť preverí," uviedol Sava. Majiteľ spoločnosti, pre ktorú taxikár jazdí, uviedol, že nemá právomoc kontrolovať vodičov, ktorí nie sú zamestnancami firmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu