Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľné priznanie pápeža Františka: Privyrábal som si v "bordeli"!

Pápež František sa v nedeľu stretol s veriacimi. Zobraziť galériu (3)
Pápež František sa v nedeľu stretol s veriacimi. (Zdroj: SITA)

RÍM/BRATISLAVA - Ak ste si mysleli, že životopis pápeža Františka je známy do najmenších podrobností, mýlili by ste sa. Počas nedeľnej návštevy kostola na predmestí Ríma prezradil zúčastneným o sebe niekoľko tajomstiev, ktoré sa týkali jeho zamestnaní pred tým, ako vstúpil do Božích služieb. Verili by ste, že Svätý Otec dokonca kedysi robil vyhadzovača v nočnom bare?

Farníkom z kostola San Cirillo Alessandrino sa dostalo tej cti, že im pápež František opísal niektoré z jeho bývalých pracovných miest. Podľa viacerých médií mal robiť všetko od zametača podláh, cez zamestnanca v chemickom laboratóriu, učiteľa literatúry a psychológie, až po vyhadzovača v nočnom klube v Buenos Aires. Potreboval si totiž zarobiť nejaké peniaze navyše.

To však bolo ešte pred tým, ako sa Jorge Mario Bergoglio vydal na cestu kňazstva, ktorá ho priviedla až na pápežský stolec. Jeho čerstvé odhalenie však iba svedčí o jeho snahe byť pápežom pre všetkých, ktorý si dokáže priznať aj vlastné chyby a odmieta žiť v luxuse.

Neuveriteľné priznanie pápeža Františka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

František sa vyjadril aj k nervozite, ktorú pociťoval po zvolení 13. marca 2013, kedy vo funkcii vystriedal rezignujúceho Benedikta XVI. "Bol som nervózny? Trochu áno, ale všetci boli milí. Ale je to pravda, mať pred sebou veľa ľudí je trochu desivé," povedal o svojej prvej omši ako pápež. "Ale teraz, vďaka Bohu, sa cítim naozaj dobre. Pán mi pomohol byť kňazom, potom biskupom a teraz pápežom," priznal sa zúčastneným František.

Ešte pred slávením svätej omše sa pápež stretol s rodičmi novorodencov a vyzval ich k trpezlivosti. "Keď ich pokrstíme, prinášame si domov nielen naše dieťa, ale aj semeno božstva, ktorému musíme pomáhať rásť," povedal. "Trpezlivosť s deťmi je krásna, rovnako ako je krásne hovoriť s nimi a učiť ich."

Neuveriteľné priznanie pápeža Františka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu