Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Extrémisti v Nigérii: Unášajú a znásilňujú ženy aj dievčatá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LAGOS - Organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch (HRW) oznámila, že islamskí extrémisti na severovýchode Nigérie unášajú a znásilňujú ženy aj dievčatá. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Organizácia HRW vo štvrtkovej správe takisto kritizovala nigérijskú vládu za to, že nevysvetlila, prečo bezpečnostné sily na základe mimoriadnych právomocí v čase islamského povstania pozatýkali stovky mužov a chlapcov. V Londýne sídliaca organizácia citovala svedkov, podľa ktorých stovky týchto ľudí zomreli na dehydratáciu, chorobu alebo na následky bitky, pričom mnoho zatknutých bolo popravených.

Správa citovala veliteľov hliadok civilných stráží, ktorí opísali záchranu unesených žien a dievčat vďaka útokom na úkryty teroristickej siete Boko Haram. Niektoré unesené boli tehotné, ďalšie mali bábätká.

HRW takisto obvinila sieť Boko Haram, že v nepriateľských akciách využíva len 12-ročné deti. Sieti Boko Haram pripisujú smrť stoviek civilistov, ktorí boli zabití v posledných mesiacoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu