Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrážka autobusu s kamiónom v Afrike: Zahynulo 29 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KAPSKÉ MESTO - Najmenej 29 ľudí zahynulo pri zrážke autobusu s kamiónom na severovýchode Juhoafrickej republiky (JAR). Nehoda opäť zdôraznila problém zlej bezpečnosti na cestách v krajine, vyhlásili dnes oficiálni predstavitelia.

Pri nešťastí utrpelo zranenia množstvo ďalších ľudí. Nehoda sa stala v noci nadnes na hlavnej dopravnej tepne v provincii Mpumalanga, spresnila agentúra DPA. Autobus sa zrazil s kamiónom neďaleko mesta Kwaggafontein, približne 100 kilometrov východne od metropoly Pretória.

Traja zo zranených zomreli v nemocnici, osem ďalších ľudí sa nachádza v kritickom stave. "Bezpečnosť na cestách musí byť kolektívne úsilie - týka sa vlády, polície, vodičov a celej spoločnosti," uviedla hovorkyňa vlády Phumla Williamsová.

Motoristov vyzvala, aby "zmenili nedbalé správanie" a dosiahol sa tak cieľ znížiť počet úmrtí na cestách o polovicu do roku 2020.

JAR už dlho zápasí s vysokou nehodovosťou na cestách, pretože podľa oficiálnych údajov tam každý rok zaznamenajú približne 11.000 smrteľných nehôd.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu