Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci unikát na pultoch predajní potravín: Balené prasiatka poburujú zákazníkov!

Na prvý pohľad prasiatka veľmi vábne nevyzerajú Zobraziť galériu (2)
Na prvý pohľad prasiatka veľmi vábne nevyzerajú (Zdroj: FB,wyborcza.biz )

VARŠAVA - Toto ste v obchode ešte nevideli! Už niekoľko dní sa internetom šíria fotografie niekoľko kilogramových vákuovo balených prasiatok, ktoré ponúkajú v jednom z poľských obchodných reťazcov. Zatiaľ čo väčšina ľudí by predajcu za nezvyčajnú novinku najradšej "ukrižovala", iným na ponuke zvierat v celku nepríde nič poburujúce. Nakoniec, urobte si názor sami.

Fotografie 4 až 10-kilových prasiatok schúlených vo vákuovom balení pochádzajú z poľskej predajne spadajúcej pod veľkoobchodnú sieť Makro Cash and Carry. Tá je súčasťou spoločnosti Metro Group pôsobiacej aj na Slovensku. Prinajmenšom šokujúca ponuka sa však ku nám ešte nedostala, za to u severných susedov vyvolala poriadny rozruch.

Ako prvá na ňu reagovala nadácia na ochranu zvierat Viva!, ktorá fotografie balených prasiatok zavesila na svoju stránku s ironickou výzvou. "Malé chutné prasiatka teraz v predaji v Makro Cash & Carry. Odporučili by ste navštevovať tieto obchody? Zdá sa, že spoločnosti záleží na spätnej väzbe od zákazníkov," napísali spolu s odkazom na fanúšikovskú stránku Makra.

Šokujúci unikát na pultoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB,wyborcza.biz )

Ihneď po zverejnení, sa pod fotografiou rozbehla búrlivá diskusia. "Bola som vašim verným zákazníkom a nechala som vo vašich obchodoch veľa peňazí, no predaj malých uhynutých ošípaných to už je priveľa! Nikdy viac, ani keby som mala umrieť hladom, u vás ja ani moji známi nič nekúpime," reagovala rozhorčene diskutérka a teraz už bývalá zákazníčka Eva. "Zaujímalo by ma, čo sa asi tak odohráva v hlavách malých detí, keď vidia tieto malé svinky v obchode," píše Joanna.

Medzi mnohými pobúrenými reakciami sa však našli aj ľudia, ktorí ponuku takéhoto tovaru považujú za vzdelávaciu. Takýto názor ku podivu zdieľa aj samotný predseda nadácie Viva! Cezary Wyszynski. Ako pre portál wyborcza.biz vysvetlil, keďže zvieratá sú v obchodoch k dispozícii spravidla vo forme steaku či ako samostatné časti - hlava, oči a na obaloch nie sú  informácie o tom, ako pred smrťou žili, ľudia sa nad ich osudom nezamýšľajú.

"A teraz si ľudia náhle uvedomili, že ide o zvieratá, ktoré kedysi žili. Zrazu si to v hlave spájajú," doplnil. Dodal, že z času na čas, tak ako tentoraz, ľudia prídu do kontaktu s produktmi, pri pohľade na ktoré si dokážu predstaviť, ako v skutočnosti trpia.

Stretli ste sa aj vy v našich predajniach s niečím, čo vás pobúrilo alebo nepríjemne prekvapilo? Máte fotografie odpudzujúcich potravín, ktoré by ste do nákupného košíka nikdy nedali? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu