Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Chlapec má spomienky z minulého života: Navštívil dom, z ktorého si pamätal aj tajné dvere!

Cameron Macaulay. Chlapec, ktorý tvrdí, že má spomienky na minulý život. Zobraziť galériu (2)
Cameron Macaulay. Chlapec, ktorý tvrdí, že má spomienky na minulý život. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Meno otca, farba psa, presný popis domu, v ktorom vraj žil so svojou "bývalou rodinou". Takéto zážitky rozpráva malý škótsky chlapec Cameron Macaulay. On i jeho rodina sú presvedčení, že nejde iba o fantazírovanie, ale o skutočné spomienky na minulý život.

Cameron údajne začal už ako dvojročný rozprávať o príbehoch, ktoré pripisoval minulému životu. Tvrdošijne trval na tom, že žil na škótskom ostrove Barra, v rodine Robertsonovcov. Poznal svoju údajnú rodinu po menách. Hovoril, že mal obľúbeného čiernobieleho psa a že jeho otec zahynul pri autonehode. Navyše dokázal popísať aj dom na pobreží, v ktorom vraj býval. Matka si spočiatku myslela, že jej syn iba fantazíruje, no znepokojovalo ju, že Cameron je smutný a tvrdí, že jeho pôvodná rodina mu chýba.

Matka preto chlapca zverila americkému psychiatrovi Jimovi Tuckerovi, ktorý o ňom nakrútil film. Camerona dokonca vzali na ostrov Barra, na ktorom mala jeho bývalá rodina žiť. Hneď na začiatku výletu ich privítala zvlášna okolnosť. Camerona opustila smutná nálada a povedal, že je rád, že je doma. Rodina zažila prvé sklamanie, keď jej miestni povedali, že žiadni Robertsonovci tu nikdy nežili. Camerona preto rozvážali po ostrove a skúšali, či spozná dom zo svojich predstáv. Problém však bol, že všetky domy vyzerali zhruba rovnako a všetky tak zodpovedali štýlu, ktorý Cameron popisoval - biely rodinný dom na pobreží.

Všetko sa zmenilo až keď si kto si na ostrove spomenul, že hoci Robertsonovci tam nebývali, vlastnili tam víkendový dom, do ktorého si chodili odpočinúť. Malo to byť ešte v šesťdesiatych rokoch. Keď Camerona do domu doviedli, zostali v šoku. Cameron totiž poznal všetky zákutia domu. Vedel, že sú v ňom tri záchody a poznal aj tajný východ do záhrady.

Dom na pláži, Hebridy.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Zakrátko podľa rodostromov vypátrali žijúceho potomka Robertsonovcov. Ten však chlapcove spomienky poprel. Kým Cameron tvrdil, že jeho pôvodný otec sa volal Shane a zahynul pri dopravnej nehode, žijúci Robertson povedal, že žiadny Shane sa v ich rodine nevyskytoval a nespomenul si ani na smrteľnú nehodu.

Prípad Camerona tak zostal nevyriešený. Hoci je spomenutý psychiater Jim Tucker vedec, tvrdí, že reinkarnácia je možná a na ľudskom tele sa v podobe znamienok dajú nájsť stopy po ranách z minulého života.

Cameronov príbeh popisuje viacero internetových stránok. Toto je televízny dokument o ňom:

Existuje život po smrti? Aj keď je to stále zahalené rúškom tajomstva, o niečo bližsie je ruský profesor, ktorému sa podaril svetový unikát. Na Vyšetrení sa dozviete, ako vyfotografoval ľudskú dušu, ktorá opúšťa telo!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu