Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vražda Češky na N. Zélande: Vrah sa jej zdal ako "bezva chlap"

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WELLINGTON - Novozélandský koroner vydal záverečnú správu k minuloročnej vražde Češky. Opísal v nej posledné chvíle mladej ženy a varoval pred stopovaním a nastupovaním do auta k cudzím ľuďom, napísal dnes denník The New Zealand Herald.

Českú turistku zabil vlani v máji štyridsaťtriročný Novozélanďan Jason Frandji, ktorý bol už v minulosti trestaný za sexuálne násilie. Podľa vyšetrovateľov vrah Češke zastavil, keď stopovala na novozélandskom Južnom ostrove.

Frandiho telo policajti našli vedľa zabitej Češky, ktorej telo nieslo stopy znásilnenia. Páchateľ po vražde spáchal samovraždu. Z koronerovej správy vyplýva, že žena musela ísť do lesa, kde ju Frandji sexuálne napadol a zavraždil.

Útočník bol už v roku 2000 odsúdený na tri a pol roka za únos mladej ženy. Vtedy vyšetrovateľom povedal, že ju chcel "vziať do lesa, užiť si s ňou", a potom ju zabiť. Zavraždená Češka bola na Novom Zélande na prázdninách so svojou sestrou a privyrábala si na vinici neďaleko Cromwellu.

Koncom mája chcela odísť za sestrou do tri hodiny vzdialeného Cave, odkiaľ mali spoločne nasledujúci deň odletieť do Aucklandu. Priatelia ženu zaviezli na diaľnicu za Cromwellom, odkiaľ chcela dôjsť stopom do Cave.

Sestra s ňou telefonovala ešte po tom, čo už sa viezla v aute a vyhlásila, že jej zastavil "bezva chlap". Do Cave ale nedorazila a telefón už nikto nedvíhal. Nasledujúceho dňa ju sestra nahlásila ako nezvestnú - krátko po tom, čo jej telo našli v lese cykloturisti.

O 150 metrov ďalej ležalo Frandiho telo. Vrah podľa koronera svoju obeť zviazal odrezaným bezpečnostným pásom z auta a prinútil ísť bezmála päť kilometrov do lesa, kde ju znásilnil a zabil. Žena vykrvácala z rezných rán na hrdle a na krku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu