Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Peklo v českom callcentráku: Šmejdi nás tyranizujú a nadávajú do prasiat!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

MĚLNÍK – Zháňanie obetí a dennodenné vyhrážanie! Takéto otrasné podmienky musia znášať pracovníci českých šmejdov v ich prísne utajenej základni v Mělníku. Telefonisti sa tlačia v stiesnených priestoroch a každý deň musia zamestnávateľovi zohnať minimálne 20 dôchodcov, ktorých dôverčivosť potom zneužívajú na predvádzacích akciách. Pre český denník prehovorila jedna z pracovníčok, ktorá ich nekalé praktiky pocítila na vlastnej koži.

Po prepuknutí škandálu s predvádzacími akciami zameranými na dôverčivých dôchodcov sa ozvali aj ľudia, ktorí pre českých šmejdov pracujú. Martina, jedna z nich, už otrasné podmienky ďalej nedokáže znášať a rozhodla sa prehovoriť o desivých podmienkach, ktoré v mělnickej spoločnosti BECK vládnu.

„Obvolávame cudzích ľudí a hovoríme im, že vyhrali peniaze. Ak majú o výhru záujem, musia si ju prevziať na špeciálnej akcii, čo je v skutočnosti predvádzačka,“ prezradila "šmejdovské" know-how. Denne musia pracovníci presvedčiť minimálne 20 ľudí a pokiaľ sa niekto dovolí sťažovať, hrozia im výpoveďou.

Podľa Martiny sa šmejdi k svojim zamestnancom nesprávajú o nič lepšie ako k svojim zákazníkom. V prízemnej budove sa ich tlačí asi 90 a nechýbajú ani sprosté nadávky. „Keď sú šéfovia s niečím nespokojní, pokojne si nás nechajú nastúpiť, kričia na nás a nadávajú nám do prasiat,“ opísala a dodala, že callcentrum spoločnosti BECK tak získalo neslávnu prezývku „callcentrák“.

Operátorka spočiatku nemala ani poňatia, že pracuje pre šmejdov. Nikto jej ani jej kolegom totiž nepovedal, prečo vôbec dôchodcov musia obvolávať. Teraz, keď škandál s predvádzacími akciami prepukol, sa za svoje zamestnanie hanbí a chce s ním skoncovať. To, že vôbec prácu vzala, vysvetľuje tým, že v Mělníku je o voľné pracovné miesta núdza.

Samotný šéf spoločnosti Josef Bárta reči o krutých podmienkach v ich základni odmieta a tvrdí, že o ničom nevie. „Určite to nie je pravda, majú tam klimatizáciu,“ vyhovára sa. Podľa neho sa na prácu v BECK-u zatiaľ nik nesťažoval. Keď však v médiách zahliadol kritiku jednej z pracovníčok, v callcentre začalo veľké vyšetrovanie a vyhrážanie a nadávky sa ešte zintenzívnili. Niektorým zo zamestnancov dokonca hrozili, že ich poženú k súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu