Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský požiar v Arizone: Zahynulo 19 hasičov!

Boj s rozsiahlym požiarom neprežilo v Arizone 19 hasičov Zobraziť galériu (7)
Boj s rozsiahlym požiarom neprežilo v Arizone 19 hasičov (Zdroj: SITA)

YARNELL/PRESCOTT - Najmenej 19 hasičov zahynulo v nedeľu pri boji s rozsiahlym a rýchlo postupujúcim požiarom v oblasti vrchu Yarnell Hill v americkom štáte Arizona. Informovala o tom televízia FOX 10 News.

Požiar pravdepodobne spôsobil blesk v noci na sobotu. V oblasti vzdialenej približne 56 kilometrov juhozápadne od mesta Prescott mu padlo za obeť už najmenej osem kilometrov štvorcových územia a vynútil si evakuáciu 50 domov.

Boj s rozsiahlym požiarom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Podľa portálu azcentral.com zranenia utrpelo ďalších približne 22 hasičov. Niektoré obete našli mimo prístreškov, ktoré hasiči používajú ako poslednú možnosť ako sa ukryť pred požiarom.

Plamene síce zatiaľ nezasiahli žiadne budovy, ale v nedeľu večer sa asi 250 hasičov snažilo požiar zatlačiť ďalej od ľudských sídiel. Oheň sa však rýchlo šíri, pretože okrem vetra a extrémnych horúčav, dosahujúcich vyše 38 stupňov Celzia, pohlcuje prevažne kríky a suchú trávu.

Boj s rozsiahlym požiarom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Západ USA - štáty Kalifornia, Nevada, Arizona, Idaho, Colorado, Utah a Texas - sužujú od minulého týždňa rekordné horúčavy. V Údolí smrti (Death Valley) vo východnej Kalifornii namerali podľa denníka Los Angeles Times najvyššiu teplotu v USA - 54 stupňov.

Veľmi horúce počasie a sucho vzbudzujú obavy z vypuknutia lesných požiarov a požiarov v mestách, kde sa Deň nezávislosti 4. júla tradične oslavuje aj ohňostrojmi.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu