Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalší pedofilný škandál vo Vatikáne: Chlapcom mali dávať za "kostolný sex" až 500 eur!

Patrizio Poggi
Patrizio Poggi (Zdroj: blitzquotidiano.it)

VATIKÁN - Katolícka cirkev čelí jednému škandálu za druhým. A ďalší je už na obzore. Niekdajší rímsky farár Patrizio Poggi totiž disponuje informáciami o tom, že vo Vatikáne sa pohybujú "kupliari", ktorí zháňajú tamojším kňazom maloletých prostitútov.

Povesť Vatikánu je naštrbená odvtedy, čo sa prvýkrát prevalilo, že niektorí katolícki kňazi sexuálne zneužívali deti. A teraz dostáva ďalšiu ranu v podobe štyridsaťšesťročného Poggiho, ktorý tvrdí, že v sídle katolíckej cirkvi pôsobí špecializovaný pedofilný gang.

Bývalý kňaz podľa portálu vaticancrimes.us rímskej polícii nedávno prezradil mená ľudí, ktorí v afére figurujú. Sú medzi nimi radoví kňazi, ale aj vyššie postavení duchovní, monsignor a tajomník jedného z biskupov.

Prostitútov pre nich mal zháňať klerik, ktorý im tak robil službu, pretože pochádzali z východnej Európy. Vraj "hladovali a boli zúfalí" a on im chcel pomôcť. Verboval ich pred barom neďaleko stanice Termini, miestom, ktoré je známe tým, že sa tam stretávajú homosexuáli, píše tn.cz. Chlapcom tvrdil, že je majiteľ modelingovej agentúry a ponúkal im prácu. V skutočnosti ich najímal na "kostolný sex", za ktorý dostávali od 150 do 500 eur.

Poggi polícii odovzdal fotografie a videá, ktoré majú jeho slová potvrdzovať. Na výsluch so sebou ako svedkov doviedol aj bývalého prostitúta a dvoch duchovných.

Predstavitelia katolíckej cirkvi obvinenia odmietli a domnievajú sa, že Poggi sa im chce len pomstiť. Po tom, ako si odsedel päť a polročný trest za sexuálne zneužívanie dvoch maloletých chlapcov, sa chcel vrátiť na svoju faru. Keďže mu to ale nebolo dovolené, kontaktoval políciu a povedal im o pedofilnom gangu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu