Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Colorado oslavovalo legalizáciu marihuany: Niekto začal strieľať do davu

Oslava legalizácie marihuany v Denveri Zobraziť galériu (5)
Oslava legalizácie marihuany v Denveri (Zdroj: SITA)

DENVER - Pri oslavách legalizácie marihuany v americkom štáte Colorado boli v sobotu postrelení dvaja ľudia. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu. Jedna z osôb bola zasiahnutá do nohy a "druhá tiež utrpela zranenia", napísala denverská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti Twitter. Ide o muža a ženu a ich zranenia nie sú vážne. Policajti pátrajú po jednom či dvoch útočníkoch.

Svedkovia tvrdia, že počuli viac než tri výstrely. Na mieste začali ihneď zasahovať policajti. Na záberoch z vrtuľníka bolo vidieť, aký obrovský dav ľudí v panike uteká z parku v Denveri, kde sa oslavy konali. Nebolo jasné, koľko osôb sa tu presne zhromaždilo, avšak organizátori akcie odhadovali účasť na 80 tisíc.

"Videl som, ako ten muž padá a chytá sa za nohu," opísal pre agentúru AP jeden z účastníkov osláv Travis Craig. Ako dodal, použil svoj ​​opasok, aby zastavil krvácanie. "Kričal, že ho to šialene bolí a chcel vedieť, kde je jeho priateľka. Bola v poriadku. Policajti sa tu objavili veľmi rýchlo, do minúty," opísal Craig. Stephanie Riedelová sa tiež nachádzala neďaleko miesta streľby a počula vraj štyri alebo päť výstrelov. "Zrazu všetci začali kričať a utekali preč," uviedla.

Voliči v Colorade schválili legalizáciu marihuany v referende vlani v novembri, zákon vstúpil do platnosti na začiatku tohto roka. Na túto sobotu bola potom zvolaná prvá veľká oslava tohto kroku. Užívanie drogy pre rekreačné účely je legálna ešte v štáte Washington.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu