Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Evakuovali internát v USA: Našli tam mŕtveho muža, a výbušniny

Na internáte univerzity našli mŕtveho muža, neskôr aj výbušniny
Na internáte univerzity našli mŕtveho muža, neskôr aj výbušniny (Zdroj: SITA)

ORLANDO - Stovky študentov dnes v skorých ranných hodinách evakuovali z internátu v areáli Univerzity centrálnej Floridy v meste Orlando po tom, čo sa tam našli výbušné zariadenia, práve keď polícia vyšetrovala smrť muža. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Univerzitná polícia bola privolaná na internát okolo 0.20 h miestneho času, keď sa spustil požiarny hlásič, uviedol hovorca univerzity Grant Heston. Policajti už boli na ceste, keď polícia prijala núdzový telefonát o mužovi so zbraňou.

Policajti pri príchode na miesto našli mŕtveho muža, ten podľa predbežných zistení podľahol strelnému poraneniu, ktoré si spôsobil sám v priestoroch internátu Tower 1.

Internátna budova má apartmány, hlavnú kuchyňu, obývačku a štyri spálne. Mŕtvy muž sa nachádzal v jednej z izieb. Polícia našla v izbe aj útočnú zbraň, ručnú strelnú zbraň a improvizované výbušné zariadenia.

Pri vyšetrovaní pomáha úrad šerifa floridského okresu Orange a FBI (americký Federálny vyšetrovací úrad). Šerifov oddiel na zneškodňovanie bômb skúmal ráno nájdené výbušné zariadenia.

Z internátu bolo evakuovaných približne 500 študentov a zatvorená bola tiež priľahlá parkovacia garáž. "Myslíme si, že univerzitnému areálu nehrozí žiadne bezprostredné nebezpečenstvo," uviedol hovorca univerzity Heston.

Univerzita preventívne zrušila dnešné vyučovanie. Predstavitelia nevedeli uviesť, či bol mŕtvy muž študentom univerzity. Na univerzitnej webovej stránke sa nachádzal oznam, kde presne nájdu evakuovaní študenti dočasné ubytovanie a že v prípade potreby im budú poskytovať pomoc aj poradcovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu