Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vojaka ukameňovali vlastní druhovia, kvôli vzťahu so ženou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEŠÁVAR - Príslušníci jedného z pakistanských kmeňov dnes ukameňovali vojaka na smrť za údajný vzťah s miestnou ženou na severozápade krajiny, napísala agentúra AP. Vládni predstavitelia uviedli, že v kmeňovej oblasti Kurrám v pakistanskom poloautonómnom regióne blízko hraníc s Afganistanom.

Vojak začal svoj vzťah so ženou počas svojho pôsobenia v oblasti. Pred troma mesiacmi ho prevelili ide, v uplynulých dňoch sa však vrátil, aby ženu videl. Miestni obyvatelia prichytili dvojicu vo chvíli, keď sa stretli. Podľa slov tamojšieho staršinu vodcovia okolitých kmeňov rozhodli, že vojaka by mali popraviť podľa islamského práva.

Obyvatelia odviedli muža na cintorín, priviazali ho ku kapote auta a ukameňovali na smrť, píše AP. Staršina dodal, že jeden z obyvateľov vojaka aj strelil do hlavy. O osude ženy rozhodnú neskôr.

Vládni predstavitelia a aj kmeňoví staršina poskytli informácie pod podmienkou zachovania anonymity kvôli strachu z odplaty. V Pakistane je ukameňovanie na smrť pomerne zriedkavým prípadom, ak však už k nemu dôjde, obeťou je častejšie žena než muž.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu