Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Venezuelský viceprezident šokoval: Za Chávezovou chorobou je "útok" jeho nepriateľov!

Nicolás Maduro
Nicolás Maduro (Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelský viceprezident Nicolás Maduro v utorok oznámil, že za rakovinou, ktorá sužuje prezidenta Huga Cháveza, bol "útok" jeho nepriateľov. Údajne ide o ďalšie spomedzi mnohých sprisahaní, ktoré proti nemu viedli počas 14 rokov na čele krajiny, informovala agentúra Reuters.

Maduro to povedal v priamom televíznom prenose zo stretnutia popredných politických a vojenských predstaviteľov v prezidentskom paláci.

Ďalej uviedol, že Venezuela pripravuje "špeciálne opatrenia", ktorými chce odpovedať na eskaláciu komplotov voči vláde počas Chávezovho boja s chorobou. "Preskúma to špeciálna komisia. Máme už indície a príde chvíľa, keď toto vyšetrovanie uskutočníme," povedal Maduro.

V takmer hodinovom vystúpení Maduro tiež oznámil, že Venezuela vyhostila amerického diplomata za pokus o podnecovanie vojenského prevratu proti prezidentovi, dodal. Ide o vojenského atašé Davida del Mónaca, ktorý sa mal stretnúť s predstaviteľmi venezuelskej armády a pokúsiť sa destabilizovať krajinu.

Diplomat, ktorého Maduro obvinil aj z vojenskej špionáže, má na opustenie Venezuely 24 hodín.

Venezuelská vláda v pondelok informovala o prudkom zhoršení zdravotného stavu 58-ročného Cháveza. Zhoršili sa mu ťažkosti s dýchaním a sužuje ho nová vážna infekcia dýchacích ciest, súvisiaca s jeho oslabenou imunitou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu