Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bojovníka proti zbraniam Obamu zachytili pri streľbe!

Obama len ťažko napraví napäté vzťahy s milovníkmi zbraní
Obama len ťažko napraví napäté vzťahy s milovníkmi zbraní (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Biely dom vydal fotografiu prezidenta Baracka Obamu z augusta 2012, na ktorej strieľa z pušky na hlinené holuby v lokalite Camp David v Marylande. Kancelária amerického prezidenta tak zrejme učinila v snahe vyvrátiť pochybnosti o tom, či Obama už naozaj v minulosti strieľal zo zbrane.

V nedávnom rozhovore pre časopis The New Republic Obama v tejto súvislosti povedal, že rozhodne má skúsenosti so strieľaním z pušky. "V Camp David chodíme strieľať na hlinené holuby v jednom kuse," povedal prezident a dodal, že výnimkou sú len jeho dcéry.

Ako poznamenala agentúra AP, Biely dom vydal fotografiu len dva dni pred Obamovou plánovanou cestou do Minnesoty, kde má rokovať o posilnení kontroly držby zbraní v USA. Balíček opatrení, ktoré sa bude prezident snažiť obhájiť, obsahuje napríklad požiadavky na prísnejšie preverovanie kupujúcich zbraní a zákaz útočných pušiek. Navrhovanými opatreniami Obama reagoval na streľbu v škole v meste Newtown, kde prišlo o život 27 ľudí, prevažne detí.

Podľa denníka The Washington Post sa Národná asociácia držiteľov strelných zbraní (NRA), ktorá Obamove opatrenia odmieta, nad fotografiou len pousmiala. "Jedna fotka nevymaže niečiu celoživotnú snahu podporiť každý zákaz zbraní a všetky plány na ich reguláciu, aké si len viete predstaviť," podotkol hovorca NRA Andrew Arulanandam.

Denník ďalej cituje experta na skeet (streľbu na hlinené holuby) Michaela Hamptona, výkonného riaditeľa národnej streleckej asociácie v San Antoniu, ktorý pochybuje, že by bol prezident Obama skúseným strelcom: "Toto asi nerobí veľmi často, keď sa pozriete, aký má postoj a ako drží pušku."

Odborník dodal, že celá vec okolo Obamovej streleckej minulosti nemusela vzbudiť takú nedôveru, ak by sa prezident o svojom hobby zmienil skôr než týždeň pred spomínaným stretnutím v Minnesote.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu