Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Katolícke nemocnice odmietli ošetriť znásilnené dievča (25)!

O prípade dievčiny prehovorila lekárka
O prípade dievčiny prehovorila lekárka (Zdroj: ksta.de)

KOLÍN NAD RÝNOM - Katolícke nemocnice v nemeckom Kolíne nad Rýnom vyvolali vlnu nevôle u obyvateľstva po tom, čo odmietli urobiť vyšetrenie údajne znásilnenej 25-ročnej dievčine. Informoval portál ksta.de.

Okolnosti poburujúceho prípadu zverejnila lekárka Irmgard Maiwormová, ktorá mala službu 15. decembra večer, keď matka do ordinácie priviedla svoju dcéru. Podľa nej strávila noc s kamarátmi a odkedy jej pravdepodobne niekto dal drogu do nápoja, nič si nepamätá. Prebrala sa až na lavičke v parku v zúboženom stave. Keďže lekárka nemohla vylúčiť znásilnenie, informovala políciu a predpísala jej "tabletku po", aby neotehotnela. Čo však prišlo po tom, ju šokovalo.

Telefonicky požiadala gynekologické oddelenie Nemocnice sv. Vincenta o vyšetrenie, ale tam jej dali zamietavú odpoveď. Etická komisia nemocnice sa vraj rozhodla nevykonávať vyšetrenie žien po sexuálnych útokoch. Nepochodil ani jej kolega v ďalšej katolíckej nemocnici patriacej pod rovnakú kongregáciu.

Katolícka cirkev po medializácii tvrdí, že došlo k nedorozumeniu a podľa nej v ich nemocniciach je možné ošetrovať aj obete znásilnenia. Údajne si pracovníci zle vyložili pravidlá nemocnice a pomýlili si ich so zákazom nepredpisovať núdzovú antikoncepciu. Za ich pochybenie sa už dievčine ospravedlnili. Aj napriek tomu sa rozhodol minister zdravotníctva preveriť, či došlo k porušeniu zákona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu