Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tesco a Kaufland sťahujú z predaja oplátky otrávené jedom na potkany!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wsse-poznan.pl)

VARŠAVA/BRATISLAVA - Podľa doterajších zistení niektoré druhy vaflových trubičiek Stilla Dolce Cocoa Rolls 2x50 g (Rurka waflowa oblewana we wnątr z kremem czekoladowym z czekolady mlecznej), Vanila wafles (Wafle z kremem waniliowym), Wafle Max (Rurka waflowa sucha cienka 70 g), Poesia Milk Cream (Wafle mleczne Poezja), Wiener Eiswaffel (Wafle z kremem waniliowym) boli dovezené na Slovensko a predávané v spoločnosti TESCO Stores a Kaufland.

Obe spoločnosti sťahujú výrobky z predaja. Dnes o tom informovala vedúca kancelárie ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR Paulína Komarová.

Rakovinotvorné vajcia, jedovatá múčka, posypová soľ. To všetko sú potravinové "lahôdky", ktoré už vyprodukovali v Poľsku. O najnovší škandál sa teraz postaral podnik s cukrovinkami Magnolia z mesta Lubsko, kde zrejme otrávili zatiaľ nezistené množstvo svojej výroby jedom na potkany. Ten sa nachádzal v práškovom mlieku, ktoré spoločnosť nakupovala od dodávateľa.

Hovorca hlavnej hygienické správy Jan Bodbar vyzval Poliakov, aby v žiadnom prípade nekonzumovali produkty tejto firmy vyrobené po 22. novembri 2012. Majú ich vrátiť do obchodu, alebo ich vyhodiť. Prípad začala riešiť prokuratúra, ktorá zisťuje, ako mohlo ku kontaminácii mlieka dôjsť.

Prevažná časť výrobkov spoločnosti Magnolia, ako napr. čokoládové oblátky Still Dolce Cocoa Rols, Vanila wafles, Wafle Max, Poesia Milk Cream, Weiner Eiswaffel a ďalšie bola distribuovaná na území celého Poľska, tri druhy tiež do Českej republiky, na Slovensko, do Nemecka a Litvy.

Hlavná hygienická správa podľa TVN24 už varovala Európsku komisiu pred nebezpečenstvom, ktoré môže hroziť po konzumácii týchto výrobkov.

Inšpektori tiež zisťujú, ako mohlo v mliekárni Rokitianka v Szczekocinách dôjsť k otrave mlieka. Distribúcia výrobkov značky Magnolia, ktoré sa nachádzajú v dvoch veľkoskladoch v Lubsku, bola zastavená, oznámila v nedeľu hovorkyňa SANEPIDu Jolanta Borkowska. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu