Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti sa nestíhali čudovať: Bankoví lúpežníci prerazili tridsaťmetrový tunel!

Profesionálne vyrazený tunel policajtov prekvapil Zobraziť galériu (3)
Profesionálne vyrazený tunel policajtov prekvapil (Zdroj: Profimedia)

BERLÍN - Desať miliónov eur v hotovosti a ceninách si odniesli prefíkaní lupiči z jednej z berlínskych pobočiek banky Volksbank. Tučná banková lúpež im pritom trvala celé týždne. Policajtom doslova padli sánky, keď zistili, ako sa zlodeji do bankových trezorov vlámali.

Lúpež v berlínskej banke vyzerá podľa doposiaľ zverejnených informácií ako dokonalý zločin. Podľa policajtov si lúpežníci pod falošným menom prenajali garáž, v ktorej noc čo noc pracovali. Denník Daily Mail informuje, že páchatelia si dokázali vyraziť tunel s priemerom zhruba meter a dĺžkou až tridsať metrov. Hneď na úvod sa profesionálnym raziacim strojom dostali cez hrubú betónovú stenu. Na vyrazenie zbytku tunela potom používali zbíjačky s tlmičmi hluku. Sutinu vyvážali výlučne v noci. Tridsaťmetrový tunel podporili dreveným debnením. Keď sa dostali do bankovej úschovne, bezpečnostné skrinky pootvárali obyčajnými páčidlami.

Štyri veľké valcovité vrty vyzerajú ako práca profesionála.
Zobraziť galériu (3)
Štyri veľké valcovité vrty vyzerajú ako práca profesionála.  (Zdroj: Profimedia)

Polícia zatiaľ netuší ani len to, koľko ľudí sa na lúpeži zúčastnilo. Podľa informácií denníka Die Welt bola garáž v prenájme už od februára roku 2012. Skutoční páchatelia si zrejme na razenie tunela najali partiu skúsených profesionálov.

Lupiči si prerazili tridsaťmetrový tunel.
Zobraziť galériu (3)
Lupiči si prerazili tridsaťmetrový tunel.  (Zdroj: Profimedia)

Aby toho nebolo dosť, policajti nemajú k dispozícií takmer žiadne stopy. Zlodeji totiž celý tunel po lúpeži vypálili. Zmazali tak za sebou stopy DNA, ako aj odtlačky prstov na drevených poriskách svojich nástrojov. Až požiar v garáži prilákal na miesto činu policajtov, ktorí vzápätí zistili, s čím majú do činenia.

Lupiči si prerazili tunel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu