Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mexiko terorizujú túlavé psy: Roztrhali mamičku s dieťaťom aj mladý pár!

Mexická prokuratúra tvrdí, že za útokmi stojí veľká svorka psov Zobraziť galériu (4)
Mexická prokuratúra tvrdí, že za útokmi stojí veľká svorka psov (Zdroj: animalpolitico.com, unomasunomx.com, milenio.com, sinembargo.mx)

MEXIKO - Túlavé psy v jednom z parkov v hlavnom meste Mexika zabili podľa miestnych úradov za posledné dva týždne štyroch ľudí. Policajti preto v pondelok vykonali veľký záťah, počas ktorého pochytali 25 psov. Ochrancovia zvierat sa však domnievajú, že psy by niečoho takého neboli schopné.

Prvou obeťou šeliem sa v čiastočne zalesnenom parku Cerro de la Estrella vo východnej časti mexickej metropoly stala žena (26) s ročným synom. Ich zohavené telá našla polícia koncom decembra. Podľa vyšetrovateľov obaja vykrvácali a časti tiel chýbali. Minulý týždeň objavili návštevníci v rovnakom parku mladý pár, ktorý zomrel za podobných okolností. Dievčina (15) pritom podľa agentúry AP zúfalo telefonovala o pomoc svojej sestre. "Útočia na nás nejakí psi, pomôž mi," kričalo vraj dievča do telefónu, načo sa spojenie prerušilo.

Mexická prokuratúra tvrdí, že za útokmi stojí veľká svorka psov. "Znalci sa uzniesli, že vzhľadom na závažnosť zranení sa každého útoku zúčastnilo najmenej desať psov," uviedla prokuratúra vo vyhlásení. Experti teraz skúmajú, či na telách chytených šeliem nájdu stopy po ľudskej krvi.

Ochrancovia zvierat sú však presvedčení o tom, že by psy neboli podobného násilného útoku schopné. "Zabíjanie ľudí nemajú pouličné psy v povahe," povedal šéf asociácie chrániacej túlavé zvieratá, Antemio Maya.

Mexické médiá vytiskli fotografie chytených psov, z ktorých niektoré vyzerali ako nedávno opustené domáce zvieratá. "Úrady pochytal bígle či pudlov, viete si predstaviť, ako dlho by im trvalo zabiť človeka?" povedal Maya. Podľa teórií niektorých ľudí sú mŕtvi obeťami zločincov, ktorí ich v parku len pohodili. Túto verziu však v televízii vylúčil šéf bezpečnostného oddelenia mesta Mexiko Jesús Rodríguez, podľa ktorého utrpeli obete niektoré zranenia od psov ešte vo chvíli, kedy boli nažive. Rogríguez zároveň varoval ľudí, aby v najbližších dňoch do parku nechodili. Policajti plánujú ďalšie odchyty psov.

Útoky psov v Mexiku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: animalpolitico.com, unomasunomx.com, milenio.com, sinembargo.mx)

Útoky psov boli v poslednej dobe hlásené aj v parku Chapultepec v centrálnej časti mesta, žiadny z nich však nemal podobne tragické následky. Podľa odhadov z roku 2008 žijú v mexickom hlavnom meste až tri milióny túlavých psov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu