Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Izraelský veliteľ potvrdil: Sme pripravení vyslať pozemné sily do Gazy!

(Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská armáda, ktorá včera uskutočnila okolo 300 leteckých útokov na palestínske pásmo Gazy, je pripravená vyslať do Gazy pozemné jednotky. Povedal to podľa agentúry AP veliteľ síl na juhu Izraela generál Tal Russo.

"Určite," odpovedal generál na otázku, či je Izrael pripravený poslať pozemné sily do Gazy v reakcii na ostreľovanie židovského štátu raketami palestínskeho radikálneho hnutia Hamas, ktoré Gazu riadi.

Izraelskí predstavitelia tvrdia, že ešte nebolo rozhodnuté, či Izrael podnikne pozemnú ofenzívu, ktorá by podľa AP takmer určite viedla k veľkým stratám na životoch na oboch stranách. O možnosti pozemnej operácie sa špekuluje po tom, čo Izrael v minulých dňoch pripravil mobilizáciu až 75 000 rezervistov a rozmiestnil pri hraniciach s Gazou desiatky obrnených vozidiel.

Izrael v stredu v reakcii na palestínske rakety začal nálety na objekty a pozície Hamasu v pásme Gazy. Zabil vraj pritom už 42 Palestínčanov vrátane 13 civilistov. Palestínske rakety za rovnaké obdobie zabili troch Izraelčanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu