Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tajnosti o upravených potravinách: Vedec odhalil šokujúcu pravdu a prišiel o job!

Významný biochemik Arpád Pusztai
Významný biochemik Arpád Pusztai (Zdroj: hangthebankers.com, naturalnews.com)

LONDÝN – Chcú utajiť hrozbu nebezpečných potravín? Významného britského biochemika Arpáda Pusztaia, ktorý ešte v roku 1998 odhalil šokujúcu pravdu o tom, ako geneticky modifikované organizmy (GMO) ohrozujú zdravie človeka, stálo zverejnenie týchto zistení miesto. V publikácii uviedol ako potraviny s GMO spôsobujú vážne poškodenia orgánov a dokonca aj rakovinu! V priebehu 24 hodín po odhalení bol rozpustený aj tím, ktorí s ním na výskume spolupracoval.

Arpád Pusztai je považovaný za jedného z najrešpektovanejších a najvzdelanejších biochemikov na svete a v roku 1998 prišiel na to, že GMO spôsobujú poškodenie orgánov, poruchy reprodukcie, dysfunkciu trávenia, zníženie imunity a dokonca aj rakovinu. Pusztai tri roky viedol tím výskumníkov z prestížneho škótskeho Rowett Research Institute (RRI) pri štúdiu zdravotných dopadov nových geneticky modifikovaných zemiakov.

Na veľké prekvapenie mnohých objavil tento tím, že v rozpore s priemyselnou rétorikou v upravovaných zemiakoch spočívala príčina ťažkých zdravotných ťažkostí testovaných potkanov, čo bol fakt, ktorý okamžite prenikol do médií kvôli obavám o zdravie verejnosti. Avšak namiesto toho, aby bol biochemik za hodnotenie geneticky upravených zemiakov pochválený, bol Pusztai so svojimi kolegami prenasledovaný vládnymi úradmi vrátane britského premiéra Tonyho Blaira.

Blairov úrad, tajne kontaktoval RRI len pár hodín po tom, čo Pusztai a jeho tím v televízii oznámili výsledky svojej štúdie. Biochemik bol následne za odhalenie šokujúcej pravdy prepustený a jeho tím odvolaný zo svojho zaradenia v škole.

Egyptský výskum dospel k podobným výsledkom

Podobný výskum Husseina Kaouda z káhirskej univerzity z Fakulty veterinárnej hygieny urobil taktiež fascinujúce, avšak politicky nekorektné objavy o účinkoch GMO na zdravie človeka. Po tom, čo kŕmili deväť skupín potkanov rôznymi kombináciami geneticky upravovanej sóje, pšenice, a kanoly, Kaoud so svojím týmom spozoroval, že tieto genetické jedy blokovali u zvierat normálne funkcie, čím potvrdil Pusztaiove výskumy.

"Zaznamenal som zmeny v rôznych orgánoch, zmrštenie obličiek, zmeny v pečeni a slezine s objavovaním malígnych častí v tkanivách, a ďalej zlyhávanie obličiek a krvácanie do čriev," povedal Kaoud o účinkoch GMO, ktoré objavil na testovaných potkanoch. "Dotknuté boli aj funkcie mozgu, schopnosti učiť sa a zapamätať si boli vážne pozmenené."

Kaoud však zatiaľ za svoje odhalenia odsúdený nebol. Jeho prelomové zistenia budú čoskoro vydané v rešpektovanom žurnále Neurotoxicology a Ecotoxicology. Ešte sa však len uvidí, či vedecká komunita, ktorá je pod vplyvom biotechnologických záujmov, prijme tieto výsledky ako platné, alebo tiež pristúpi k vražde reputácie Kaouda a jeho tímu ako trest za porušenie status quo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu