Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obeť policajnej brutality: Roberta (†21) zabila elektrina z paralyzéra!

Roberta zasiahlo 14 nábojov Zobraziť galériu (2)
Roberta zasiahlo 14 nábojov (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Austrálsku verejnosť šokovali nedávno zverejnené zábery, ktoré zachytávajú brutalitu miestnych strážcov zákona. Policajný zásah voči brazílskemu študentovi sa totiž skončil tragédiou. Roberto Laudisio Curti zomrel krátko po tom, ako ho policajti štrnásťkrát zasiahli elektrickými nábojmi.

K hroznému incidentu došlo ešte v marci, keď si študent vyrazil s kamarátmi von. V osudný večer užil kokteil drog vrátane LSD, takže jeho vnímanie reality bolo skreslené. Polonahý behal po meste, pričom krátko po piatej hodine ráno vbehol do obchodu, z ktorého ukradol sušienky.

Predavač okamžite privolal políciu, ktorá začala mladíka naháňať. Počas toho na neho šesť mužov zákona vystrelilo z elektrického paralyzéra. Keď už Roberto ležal na zemi a nekládol žiadny odpor, kopali do neho. V tej chvíli vraj bľabotal niečo o konci sveta.

"Bol úplne bezbranný, oni ho aj tak ale mlátili ako bez duše," opísal posledné momenty Curtiho života očitý svedok Tommy Wang.

Obeť policajnej brutality: Roberta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Rodina zosnulého je rada, že video zobrazujúce kruté zaobchádzanie zo strany policajtov bolo nakoniec zverejnené. Dúfa, že pomôže usvedčiť dôstojníkov z neprimeraného násilia. "Chceme sa dozvedieť pravdu o tom, ako a prečo musel Roberto zomrieť," vyhlásil švagor nebohého Michael Reynolds.

Prípadom sa už zaoberá prokuratúra, ktorá prisľúbila, že ho dôkladne prešetrí. Výsledky by mali byť známe do dvoch týždňov.

Policajti zabili študenta elektrinou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu