Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tuzemský rum z večierky obsahoval 50 percent metanolu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Neuveriteľných 50 percent metanolu obsahovala fľaša tuzemského rumu, po konzumácii ktorého sa otrávil tridsiatnik hospitalizovaný v jilemnickej nemocnici. Vyplýva to z analýzy vzorky odobratej zo zvyšku balenia, ktoré malo pravý kolok, a ktoré spotrebiteľ kúpil vo večierke v Lomnici nad Popelkou, informovali dnes internetové portály iDNES.cz a Lidovky.cz.

O tomto prvom prípade intoxikácie pančovaným alkoholom na severe Čiech sa verejnosť dozvedela v stredu. Pacienta hospitalizovali v utorok vo večerných hodinách. Je stále v umelom spánku, v stabilizovanom, aj keď vážnom stave. Podľa lekárov je už mimo ohrozenia života, čo môže súvisieť aj s dvoma dávkami preparátu doručeného minulý týždeň nórskym toxikológom, ktoré už dostal.

V inkriminovanej večierke, ktorá je zavretá, nenašli policajti a colníci pri kontrole žiadnu ďalšiu fľašu tuzemského rumu s rovnakým označením, a navyše nezistili ani žiadne porušenie predpisov pri narábaní s alkoholom, uviedla hovorkyňa polície Vlasta Suchánková.

Lekári v Prahe potvrdili otravu metanolom u 38-ročného muža z Brandýsa nad Labem, ktorý sa počas víkendu zúčastnil na oslavách v okolí Benešova. Pil pri tejto príležitosti slivovicu, v ktorej sa našlo 25 percent metanolu. Polícia preto neodkladne kontaktovala aj ďalších 15 účastníkov spomínaných osláv, ale u žiadneho z nich sa už otrava pančovaným alkoholom nepotvrdila.

Moravskosliezky a Juhomoravský kraj nahlásili dnes ďalšie prípady otravy metanolom. V nemocnici vo Frýdku-Místku hospitalizovali v stredu popoludní dvoch otrávených metanolom, o ktorých neuviedli žiadne podrobnosti, a neskôr aj 53-ročného muža. Z Boskovíc prišla správa o hospitalizácii 62-ročného pančovaným alkoholom priotráveného muža, ktorého stav však lekári nepovažujú za vážny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu