Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Moslimská nenávisť aj voči Európe: Útok na britskú a nemeckú ambasádu!

Americké zastupiteľstvá v Egypte, Jemene, Líbyi, Iráne a ďalších moslimských krajinách sú už od začiatku týždňa terčmi útokov rozzúrených moslimov
Americké zastupiteľstvá v Egypte, Jemene, Líbyi, Iráne a ďalších moslimských krajinách sú už od začiatku týždňa terčmi útokov rozzúrených moslimov (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Terčom útokov nahnevaných moslimov, ktorí protestujú proti kontroverznej protiislamskej snímke, sa najnovšie okrem amerických stali aj západoeurópske diplomatické zastupiteľstvá. Demonštrácie sa z Blízkeho východu rozšírili do afrického Sudánu, kde niekoľkotisícový dav vtrhol do areálov britského a nemeckého veľvyslanectva.

Demonštranti tam spôsobili rozsiahle materiálne škody, nikoho však nezranili. Polícii sa ich podarilo rozohnať aj s pomocou slzotvorného plynu. Moslimovia ešte predtým strhli zo strechy ambasády nemeckú vlajku a nahradili ju čiernou zástavou. Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle medzitým informoval, že zamestnanci veľvyslanectva v Chartúme sú v poriadku.

Americké zastupiteľstvá v Egypte, Jemene, Líbyi, Iráne a ďalších moslimských krajinách sú už od začiatku týždňa terčmi útokov rozzúrených moslimov. Najrozsiahlejšie násilnosti vypukli v utorok v líbyjskom Benghází, kde extrémisti zabili amerického veľvyslanca a troch ďalších zamestnancov ambasády. Dôvodom je nezávislá snímka údajného amerického tvorcu Nevinnosť moslimov, ktorá označuje islam za "rakovinu" a zobrazuje proroka Mohameda pri sexuálnom styku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu