Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Embryá nájdené v lese v Rusku vraj pochádzali z vedeckého výskumu

Interrupcie povolili v Rusku až po roku 1917 s nástupom komunistov
Interrupcie povolili v Rusku až po roku 1917 s nástupom komunistov (Zdroj: Wikipedia)

MOSKVA - Viac ako 240 ľudských embryí, ktoré sa v nedeľu našli v sudoch v lesnej rokline Uralu, boli zrejme súčasťou vedeckého výskumu. Dnes to podľa agentúry ITAR-TASS oznámilo ruské ministerstvo vnútra.

"Vec sa má tak, že nemocnice odovzdali časť embryí organizácii, ktorá vykonáva vedecké experimenty. Žena, ktorá na čele týchto experimentov stála, skončila s touto prácou v roku 2011. Keď odchádzala, vzala si so sebou časť biologického materiálu. Existuje preto dôvod domnievať sa, že táto organizácia sa zárodkov zbavila vyhodením v lese, "uviedlo ministerstvo.

"Počas vyšetrovania polícia zistila, že zárodky v 22. až 26. týždni tehotenstva boli v podstate mumifikované. Polícia tiež v rovnakej lesnej rokline našla 113 popiskov s názvami lekárskych zariadení, dátumov a žien," dodal rezort vnútra.

Polícia už skôr uviedla, že "vedecký" pôvod embryí považuje za jednu z verzií vyšetrovania. Niektorí ruskí experti ale špekulovali, že zárodky mohli pochádzať z lekárskeho zariadenia, ktoré nezákonne vykonávalo potraty alebo nelegálne výskumy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu