Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nechutné zverstvo: V lese našli stovky vyhodených ľudských embryí, každé malo meno!

Interrupcie povolili v Rusku až po roku 1917 s nástupom komunistov
Interrupcie povolili v Rusku až po roku 1917 s nástupom komunistov (Zdroj: Wikipedia)

MOSKVA - Ruské úrady našli v jednom z odľahlých lesov na Urale takmer 250 ľudských embryí, ktoré tam neznámi páchatelia ilegálne vyhodili.

Plody pochádzajúce pravdepodobne z interrupcií boli naložené v niekoľkých 50-litrových sudoch s formaldehydom. Polícia ich objavila asi 75 kilometrov severne od Jekaterinburgu, hlavného mesta Sverdlovskej oblasti. Embryá boli vo veku 12 až 16 týždňov a boli dokonca riadne označené priezviskami.

Podľa polície existujú náznaky, že embryá pochádzajú z ilegálnych interrupcií. Nasvedčuje tomu ich odhadovaný vek - ruská legislatíva povoľuje vykonávanie umelých prerušení len do 12. týždňa tehotenstva. Ruské ministerstvo zdravotníctva už zriadilo špeciálnu komisiu, ktorá má prípad vyšetriť a zároveň zistiť, či je podobné zbavovanie sa ľudských plodov v miestnych nemocniciach bežnou praxou.

Interrupcie povolili v Rusku až po roku 1917 s nástupom komunistov. Podľa oficiálnych štatistík podstúpi tento zákrok každoročne viac ako 1,2 milióna ruských žien. Počet novonarodených Rusov pritom vlani dosiahol len o niečo vyššie číslo - 1,7 milióna. Krajina navyše v posledných rokoch prechádza hlbokou demografickou krízou - od roku 1991 sa počet obyvateľov Ruska znížil z viac ako 148 na 142 miliónov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu