Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strelec z kina smrti prvýkrát na súde: Červené vlasy a neprítomný pohľad!

Holmes na súde pôsobil neprítomne Zobraziť galériu (4)
Holmes na súde pôsobil neprítomne (Zdroj: 9news.com)

DENVER - James Holmes podozrivý z krvavej streľby v denverskom kine dnes prvýkrát predstúpil pred súd. Vlasy mal zafarbené na červeno a pojednávanie sledoval s neprítomným pohľadom. Dnešné vypočutie je len predbežné, formálne obvinenia budú voči nemu vznesené budúci pondelok.

Podľa amerických médí obžaloba oznámi, či pre Holmesa navrhne trest smrti. Žalobkyňa Carol Chambersová dnes uviedla, že jej kancelária to zvažuje a rozhodne sa po konzultácii s rodinami obetí. Samotný súdny proces s Holmesom sa podľa prokurátorky nezačne skôr než o rok.

Strelec sa na súd dostavil v červenej väzenskej rovnošate a s vlasmi rovnakej farby, čo len potvrdzuje teóriu, že sa pri vraždení štylizoval do postavy Jokera z filmov o Batmanovi. Počas pojednávania pôsobil letargicky, miestami až nepríčetne, mal prázdny pohľad, len občas sklopil oči a ticho sedel vedľa svojej právnej zástupkyne, ktorá mu bola pridelená.

Strelec z kina smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 9news.com)

Motívy činu denverského vraha zatiaľ nie sú známe a zrejme ani tak skoro nebudú, pretože odmieta komunikovať s políciou. "Vôbec s nami nespolupracuje, nehovorí s nami," povedal šéf polície denverského predmestia Aurora Dan Oates.

Vyšetrovatelia momentálne vedia len to, že Holmes dva mesiace pred streľbou nakupoval zbrane a počas štyroch mesiacov dostal doma a v škole najmenej 50 balíčkov. Nedávno kúpil 6000 kusov munície.

Majiteľ jednej z miestnych strelníc Glenn Rotkovich povedal, že odmietol mladíka prijať medzi členov svojho zariadenia kvôli jeho správaniu a bizarnému odkazu v hlasovej schránke, ktorý bol podľa neho "naozaj divný".

James Holmes minulý piatok počas polnočnej premiéry nového filmu o Batmanovi postrieľal dvanásť ľudí a ďalších takmer šesťdesiat zranil. Ešte predtým do dvoch kinosál hodil slzotvorný plyn. Polícia ho zatkla krátko po čine a uväznila na samotke. Pri prehliadke našla v jeho byte množstvo výbušnín, chemikálií a strelných nábojov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu