Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Extrémne búrky s lejakmi v Číne: Zahynulo 95 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Celkovo 95 ľudí zahynulo pri extrémnych búrkach s lejakmi a následných náhlych záplavách, ktoré trápili Čínu od piatka 20. júla. Oznámilo to dnes čínske ministerstvo pre civilné záležitosti.

V celej krajine je nahlásených ešte 45 nezvestných. Oficiálny počet úmrtí v hlavnom meste Peking zostáva stále 37 - napriek fámam a fotografiám tiel, ktoré sa šíria na čínskych internetových mikroblogoch.

Približne 567.000 ľudí museli evakuovať počas lejakov, ktoré postihli okolo 6,23 milióna ľudí v 17 provinciách vrátane Che-pej, Šan-si, S'-čchuan a Kuej-čou, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Okrem 37 obetí v Pekingu hlásilo ministerstvo aj 17 úmrtí a 21 nezvestných v provincii Che-pej, dve úmrtia a dvoch nezvestných v provincii S'-čchuan, šesť obetí a štyroch nezvestných v provincii Jün-nan, päť mŕtvych v meste Čchung-čching, štyroch mŕtvych a jedného nezvestného v provincii Šan-si, tri obete v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko a tri úmrtia a 14 nezvestných v provincii Ša-an-si. Búrky s lejakmi spôsobili zrútenie 29.000 domov a poškodili ďalších 55.000 budov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu