Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia skrachovaná cestovka v Čechách: Zmenila meno a podnikala ďalej!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pparker.org)

PRAHA – Českým dovolenkárom sa smola lepí na päty. Za posledný rok prišli o svoje celoročne vysnené zájazdy stovky zákazníkov. Bankrot totiž ohlásila už šiesta cestovná kancelária Dolce Vita, ktorá má momentálne asi stovku klientov v Tunisku. Informoval o tom český portál novinky.cz.

O klientov pražskej skrachovanej cestovky Dolce Vita, ktorí sa v súčasnosti nachádzajú v zahraničí, je údajne dobre postarané. „Majú zaplatené ubytovanie počas celej doby pobytu a tiež uhradené letenky späť do Českej republiky,“ povedal viceprezident Asociácie českých cestovných kancelárii a agentúr Tomio Okamura. Ďalších asi 200 klientov však to šťastie nemá a na vysnívanú dovolenku už nepocestuje.

Malá cestovná kancelária, ktorá vznikla len vo februári 2010 a špecializovala sa na zájazdy do Egyptu a Tuniska, už minulý týždeň postupne sťahovala všetky zájazdy z ponuky. Skrachovaná cestovka totiž nebola schopná ďalej realizovať objednané zájazdy. „V prípade krachu cestovnej kancelárie Dolce Vita išlo podobne ako v predchádzajúcich prípadoch o nedostatočnú finančnú rezervu,“ informoval marketingový riaditeľ Invia.cz Michal Tůma. Dolce Vita sa poistila proti úpadku, a tak sa teraz nespokojní klienti môžu obrátiť na poisťovňu.

CK Dolce Vita má však toho na rováši viac. Do obchodného registra bola zapísaná len mesiac po krachu CK Sunny Days, ktorú zastupujú rovnakí ľudia. Je teda zrejmé, že už predtým skrachovanej cestovke len zmenili názov a zájazdy ponúkali nezákonne ďalej. Nejde však o prvú ani poslednú kanceláriu, ktorá kvôli čiernej povesti menila meno. K skrachovaným cestovkám sa radí aj Redgreentours, ktorá má už vraj v rezerve ďalšiu s podobným názvom – Redgreentours agency.

S krachujúcimi cestovnými kanceláriami sa tento rok v Čechách roztrhlo vrece. Do problémov sa okrem spomínanej Dolce Vita a Redgreentours dostali aj CK Asteri Tour, CK Filip, CK Globaltour a CK BG Travel. „V porovnaní s celkovým počtom CK pôsobiacich na českom trhu ide len o necelé percento krachujúcich,“ dodal Okamura.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu