Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Beštia z kina smrti: Polícia je o krok bližšie k motívu šialenej streľby!

James Holmes
James Holmes (Zdroj: internet)

DENVER – Polícia možno odhalila motív šialeného strelca z kina, kvôli ktorému v priebehu pár minút zastrelil 12 ľudí a desiatky pritom zranil. Ako sa stal zo študenta medicíny neľútostný vrah? Bola za tým láska? Informácie priniesol nemecký denník Bild.

Už dnes poobede sa James Holmes (24) postaví pred súd, stále však sedí na samotke a o svojom motíve mlčí. Neprejavuje žiadnu ľútosť nad svojím činom.

„Počul som o tom, že motívom by mohol byť vzťah. To však môže, ale aj nemusí byť pravda,“ povedal policajný šéf Aurory Daniel Oates pre americkú televíziu CBS. Stojí stroskotaný vzťah za jeho nechutným vyčíňaním?

Holmes sa totiž v ostatných mesiacoch čoraz častejšie vyhýbal spoločnosti a uzatváral sa pred vonkajším svetom. Prihlásil sa na viacerých sexuálnych stránkach. Na svojich profiloch sa Holmes pred masakrom pýtal: „Navštívite ma vo väzení?“

Vrah žil vo svojom vlastnom svete a ten virtuálny sa pomaly stával reálnym. „James bol posadnutý počítačovými hrami. Pôsobil, ako keby chcel byť niektorou z virtuálnych postáv. Musel stratiť zmysel pre realitu,“ uviedol Holmesov bývalý spolužiak pre britský denník Daily Mail.

Popri práci vraj neexistovalo pre Holmesa iné ako počítačové hry, prezradila ďalšia spolužiačka. „Zdalo sa, že život na internete je preňho dôležitejší ako ten reálny.“

Policajný šéf Aurory nechce vylúčiť motív nešťastnej lásky, kvôli ktorej prišli o život nevinné obete. Zároveň sa však odmietol vyjadriť bližšie k Holmesovej známosti. „Bola to osoba, ktorá mala kontakt s podozrivým. Príležitostná známosť. S osobou sme sa rozprávali včera. Sme radi, že s ňou hovorili,“ povedal Oates.

Napriek tomu, že Holmes poobede predstúpi pred súd, policajný šéf sa domnieva, že o motívoch jeho šialenej streľby hovoriť nebude. „Nebudú to ľahké a rýchle odpovede. A možno odpovede ani nikdy neprídu,“
dodal na záver. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu