Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbuch v byte šialenca: Explózia rozbila zvyšky skla na okne!

Polícia pri zásahu v byte šialenca Jamesa Holmesa. Zobraziť galériu (4)
Polícia pri zásahu v byte šialenca Jamesa Holmesa. (Zdroj: SITA)

AURORA - Malý výbuch dnes nastal v byte plnom nastražených výbušnín, ktorý patril strelcovi z kina na predmestí amerického Denveru. Tlačovú agentúru Reuters o tom informoval svedok.

Operáciu v byte na predmestí Aurora uskutočnil na diaľku tím vyškolený na zneškodňovanie bômb. Niekto viackrát skríkol "Požiar v byte!" a začala húkať siréna hasičského auta. Nastalo niekoľkosekundové ticho a potom sa ozval výbuch, nie oveľa hlasnejší než rana z brokovnice.

Oheň ani dym nebolo vidieť, ale explózia rozbila zvyšky skla na okne bytu, ktorý patril podozrivému masovému vrahovi Jamesovi Holmesovi. Ten zabil v kine v piatok na nočnej premiére nového filmu o Batmanovi 12 ľudí a ďalších približne 50 osôb zranil.

Experti vykonali riadenú explóziu pomocou robota, ktorý umiestnil trubicu neďaleko podomácky vyrobeného výbušného zariadenia v páchateľovom byte a premiestnil sa ďalej do bezpečia - potom odborníci trubicu odpálili.
      
Policajná seržantka v Aurore Cassidee Carlsonová oznámila, že riadená detonácia bola úspešná. Dodala, že práca zásahového tímu v byte pokračuje a odborníci sa snažia zneškodniť ďalšie výbušné zariadenia. Carlsonová upozornila, že možno dôjde k ďalším výbuchom, ale okolité ulice sú prístupné.

Podozrivý páchateľ Holmes (24) býval na treťom poschodí obytného domu v Aurore. "Jeho byt je pasca plná výbušnín. Nie sme si istí, k čomu sú pripojené. Sú tam nástražné drôty. Sú tam tri nádoby a nevieme, čo je v nich," uviedol dnes už skôr zástupca šéfa hasičov v Aurore, Chris Henderson.

(video: idnes.cz)


Výbuch v byte šialenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)
Výbuch v byte šialenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)
Výbuch v byte šialenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu