Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poriadny trapas pri vydaní Mella: Podľa príkazu už mal byť na Slovensku!

Mello pri zatýkaní
Mello pri zatýkaní (Zdroj: San Pedro Sun)

BELMOPAN - Príkaz na vyhostenie Karola Mella z Belize bol vydaný s dátumom 16. júla a bol mu aj doručený. Nie je však jasné, prečo belizská vláda podľa neho aj hneď nekonala, informoval belizský server 7newsbelize.com.

Belizský najvyšší súd v utorok pozastavil vydanie stíhaného Slováka, ktorý v rodnej krajine čelí obvineniam z dvojnásobnej vraždy, kým nebude vypočutý súdom. Aj podľa servera channel5belize.com bol údajne v pondelok vydaný príkaz na jeho vyhostenie, tento zdroj však tvrdí, že mu ho napriek tomu nedoručili.

Predstavitelia úradu generálneho advokáta, ktorý má prípad na starosti, pre server 7newsbelize.com uviedli, že k týmto informáciám sa nemôžu vyjadriť, pretože prípad je v súčasnosti na súde.

Jeho slovenský advokát Peter Schmidl má dnešné informácie o vyhostení, tak ako aj doteraz, len sprostredkované zo slovenských médií a médií v Belize a stále nie je v kontakte so svojím klientom. Naďalej sa však domnieva, že Karol M. má právo v Belize na riadny súdny proces, a nie na administartívne konanie, v rámci ktorého by mal byť vyhostený. "Nepoznám právnu úpravu v Belize, teda neviem, či je možný opravný prostriedok voči rozhodnutiu súdu v Belize zo 16. júla vyhostiť Karola Mella," povedal pre TASR.

Server citoval vyjadrenie belizských imigračných úradov, podľa ktorých Karol Mello neuviedol o sebe pravdivé údaje, keď v krajine žiadal o trvalý pobyt. Úrady to vyhlásili v súvislosti s otázkami vo formulári, ktoré sa vzťahovali na to, či bol zapojený do trestného stíhania, alebo bolo proti nemu vedené vyšetrovanie. Na obe otázky dotyčný odpovedal "nie".

Mella zatkli 11. júla v Belize vyše rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Podľa vyšetrovateľov má mať podiel aj na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Toho v septembri 2004 zastrelili pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu