Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mellova rodina hádže vinu na slovenskú vládu: Prenasleduje poctivého podnikateľa!

Vyhlásenie rodiny Karola Mella uverejnil denník aj v online verzii.
Vyhlásenie rodiny Karola Mella uverejnil denník aj v online verzii. (Zdroj: sanpedrosun.com)

SAN PEDRO - Rodina Karola Mella prehovorila! Denníku San Pedro Sun poskytla vyhlásenie, v ktorom prezradila, že najhľadanejší slovenský zločinec žil v Belize viac ako 12 mesiacov a používal svoje vlastné meno. Zároveň odmieta, že by bol Mello na úteku, v krajine vraj hľadal iba útočisko pred prenasledovaním skorumpovanej vlády.

Kto z rodiny presne za vyjadrením stojí, nie je jasné. V správe sa však uvádza, že Mello bol na Slovensku zadržiavaný bez akýchkoľvek dôkazov a všetky dokumenty, ktoré majú jeho miestni advokáti k dispozícii, dosvedčujú pravdivosť jeho slov.

"Právny zástupca pána Mella má v rukách súdne dokumenty, ktoré dokazujú, že je obeťou falošného trestného stíhania zo strany jeho vlastnej vlády. Požiadavka na jeho vydanie, aby čelil obvineniu, ktorého bol zbavený, nie je nič viac než vydieranie poctivého podnikateľa skorumpovanou vládou. Slovenská vláda bola kritizovaná a obvinená  nielen z ignorovania osobných práv a slobôd pána Mella, ale aj zlomyseľného ignorovania medzinárodných zákonov a súdnych rozhodnutí," uvádza sa vo vyhlásení s dôvetkom, že Karol Mello prišiel do Belize, aby tu našiel bezpečný domov pre seba a svoju rodinu, vrátane syna, ktorý sa mu tu narodil.

"Sme presvedčení, že akonáhle budú mať belizské súdy šancu preskúmať všetky dôkazy v tejto veci, vrátane rozhodnutí iných zahraničných súdov, privíta Belize pána Mella ako prínos pre svoju spoločnosť a bude ho považovať za človeka falošne prenasledovaného. Žiadame, aby médiá a občania Belize k pánovi Mellovi a jeho rodine pristupovali objektívne, tak ako by ste chceli to isté pre vás a vašu rodinu," odznelo na záver vyjadrenia.

Karol Mello je jedným z obvinených z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Rovnako tak čelí obvineniu z objednávky vraždy. Pri vyčíňaní jeho kumpánov v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zomreli chlapec a žena. Pôvodne bol však útok namierený na expolicajta Juraja Gála, chlapcovho otca. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala v marci 2003.

Na úteku bol od novembra 2006. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Mella pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu