Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pred koncertom Radiohead sa zrútilo pódium: Konštrukcia rozdrtila jednu obeť!

Dve osoby sa pri nešťastí zranili, jedna zomrela pod troskami pódia Zobraziť galériu (4)
Dve osoby sa pri nešťastí zranili, jedna zomrela pod troskami pódia (Zdroj: SITA)

TORONTO - Pred sobotným koncertom kapely Radiohead v kanadskom Toronte sa zrútila vrchná časť pódia, ktorá zabila jedného z technikov. Ďalšie tri osoby sa zranili, pričom jedna z nich vážne.

K tragickej nehode došlo približne hodinu pred otvorením brán, pričom množstvo fanúšikov už čakalo pred areálom Downsview Park, kde sa mal koncert uskutočniť. Členovia Radiohead krátko po nehode na Twitteri uviedli, že ich koncert sa zrušil z dôvodu nepredvídateľných okolností. Meno mŕtveho technika polícia odmietla zverejniť, uviedli iba to, že to bol tridsiatnik. Hovorca torontskej polície Tim Burrows pre agentúru Reuters povedal, že v čase nehody bolo v okolí pódia približne dvadsať osôb. Jedného technika previezli do nemocnice so zranením hlavy, ďalších dvoch ošetrili priamo na mieste. Polícia v súčasnosti vyšetruje, kto incident spôsobil.

"Otočila som sa a celá vrchná časť pódia sa zrútila. Vyzeralo to, že niekoľko minút všetci váhali a nikto nevedel, čo má robiť. Až potom sme si všetci uvedomili vážnosť situácie," uviedla istá Alexandra Halbert, ktorá v čase nehody pracovala v stánku s pivom. Neďaleko pódia bol aj predavač občerstvenia Jason Ip, ktorý minúty po incidente nazval chaosom. "Niekoľko ľudí sa rozbehlo k pódiu. Nikto presne nevedel, čo sa stalo, ale bolo jasné, že pod pódiom sú nejakí ľudia. Bolo to, ako keď sa stanete svedkom autonehody. V takých situáciách jednoducho neviete, ako zareagovať," povedal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu