Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Násilie na Eure sa stupňuje: Najväčšie bitky fanúšikov v uliciach!

(Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - Slzný plyn, vodné delá, gumové projektily, Varšava sa v utorok zmenila na bojové pole, na ktorom sa stretli poľskí a ruskí fanúšikovia. Zabrániť najhoršiemu sa snažila polícia, ktorá doteraz pozatýkala takmer dve stovky výtržníkov. To však zďaleka nebola jediná bitka; šampionát ich poznamenalo už niekoľko.

Polícia na mohutný zásah zmobilizovala 6000 príslušníkov, ale ani tým sa nepodarilo dostať situáciu úplne pod kontrolu. Zatknúť mali približne 180 osôb, z toho 150 Poliakov a viac ako 20 Rusov. Vyše dvadsať ľudí utrpelo zranenia. Podľa informácií slovenského Ministerstva zahraničných vecí neboli medzi nimi slovenskí občania.

Najväčšia vlna násilia vypukla vo chvíli, keď Rusi prechádzali k Národnému štadiónu cez most nad riekou Vislou. Ďalšie epicentrum nepokojov bolo v centre mesta vo fanzóne pred veľkoplošnou obrazovkou, kde sa zišlo asi 75-tisíc ľudí. Agresívne boli najmä skupiny maskovaných mladíkov, ktorí hádzali do policajtov kamene, fľaše a delobuchy. Násilnosti medzi oboma tábormi pokračovali aj v noci.

Euro 2012 sprevádzajú násilnosti už od jeho začiatku 8. júna. Atmosféru viacerých zápasov poznačili fyzické potýčky výtržníkov, ktorí po sebe zanechávajú hotovú spúšť. Na úvod sa pustili ruskí fanúšikovia v meste Vroclav do organizátorov, pričom štyroch členov usporiadateľskej služby museli previezť do nemocnice.

8. jún

Konflikt zaznamenali usporiadatelia majstrovstiev aj pred zápasom Chorvátsko - Írsko (3:1). Do seba sa pustili znepriatelení fanúšikovia Záhrebu a Splitu, ktorých od seba napokon odtrhli ťažkoodenci.

10. jún

Minulú sobotu sa opäť predviedli ruskí chuligáni, ktorí vo Vroclavi demolovali reštauračné zariadenia. Štyroch z nich zadržali.

9. jún

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu