Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusi podozrievajú USA z nehody superjetu: Zostrelili ho tajnou zbraňou!

Vrak havarovaného lietadla
Vrak havarovaného lietadla

MOSKVA - Ruské spravodajské služby preverujú teóriu, na základe ktorej mohla byť príčinou májovej havárie lietadla Suchoj Superjet americká priemyselná sabotáž. Pre štvrtkové vydanie denníka Komsomolskaja Pravda to povedal nemenovaný predstaviteľ z prostredia ozbrojených síl. Podľa neho rivali ruského stroja mali záujem na tom, aby mal stroj problémy.

Rusi v tejto súvislosti údajne sledovali činnosť americkej základne na indonézskom letisku v Jakarte, keďže podľa zdroja majú Američania k dispozícii "špeciálne zariadenia", ktorými dokážu narušiť letové zariadenia alebo ich dokonca znefunkčniť.

Nový typ ruského lietadla Suchoj Superjet 100 so 45 ľuďmi na palube z neznámych príčin narazil do svahu indonézskej neaktívnej sopky Salak. Stalo sa tak počas predvádzacieho letu stroja, ktorým chcela spoločnosť Suchoj konkurovať moderným strojom zahraničných výrobcov. Prvý let nového typu sa uskutočnil v máji 2008 a v uplynulých mesiacoch začali lietadlá nasadzovať viacerí ruskí a zahraniční dopravcovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu