Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Výlet skončil tragédiou: Zrútil sa autobus so študentmi, 13 mŕtvych!

Zdemolovaný autobus po zrútení Zobraziť galériu (9)
Zdemolovaný autobus po zrútení (Zdroj: SITA)

TIRANA - Autobus s univerzitnými študentmi spadol v pondelok v južnom Albánsku z horského zrázu, pričom zahynulo 13 ľudí a ďalších 21 utrpelo zranenia. Informovali o tom miestni predstavitelia, podľa ktorých je medzi obeťami aj vodič autobusu.

Ten smeroval spolu s ďalším z mesta Elbasan na juh do Sarandy. Oba autobusy viezli spolu 75 univerzitných študentov a troch profesorov na výlet pred promóciami. Podľa policajnej hovorkyne Klejdy Plangaricovej sa jeden z nich v popoludňajších hodinách zrútil asi 80 metrov zo svahu pri meste Himare, približne 220 kilometrov južne od metropoly Tirana. Ôsmi zo zranených sú vo vážnom stave a vrtuľník ich prepravil do vojenskej nemocnice v Tirane.

Na miesto nešťastia vycestovalo ihneď niekoľko ministrov a vysokých štátnych predstaviteľov. Premiér Sali Berisha, ktorý je na summite NATO v Chicagu, už vyslovil pozostalým úprimnú sústrasť a vláda vyhlásila na utorok štátny smútok, pričom tiež prisľúbila prevzatie všetkých nákladov za pohreby. Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, médiá však citovali jedného z pasažierov, podľa ktorého šiel autobus veľmi rýchlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu