Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kontroverzný Farage čerí hladinu: Všetko sa kazí, Titanic EÚ narazil do ľadovca!

Nigel Farage
Nigel Farage (Zdroj: YouTube)

BRUSEL - Britský europoslanec Nigel Farage vo svojom štvrtkovom vystúpení pred plénom Európskeho parlamentu varoval členské krajiny EÚ pred vážnymi nepokojmi či dokonca revolúciou.

Kontroverzný euroskeptik argumentoval nedeľňajšími parlamentnými voľbami v Grécku, ktorých výsledok prirovnal k nemeckým voľbám z roku 1932, po ktorých sa k moci dostali nacisti na čele s Adolfom Hitlerom. Podľa lídra Nezávislej strany Veľkej Británie za to všetko môže zlý projekt eurozóny, ktorej lídri utláčajú obyvateľov juhoeurópskych krajín, a tie sa začínajú búriť.

"EÚ sa stala symbolom ekonomického zlyhania, veľkej nezamestnanosti a nízkeho rastu. Všetko sa to veľmi kazí a Titanic EÚ práve narazil do ľadovca," povedal vo svojom prejave Farage, ktorý nešetril ani spoločnú európsku menu.

"Euro predstavuje obrovské nebezpečenstvo pre celý kontinent. Čelíme možnosti občianskych nepokojov, možno revolúcii v niektorých krajinách, ktoré upadávajú do hlbokého zúfalstva. Môže to viesť k znovuzrodeniu národného socializmu," varoval britský euroskeptik, ktorý navrhuje rozpad eurozóny.

"Musíme oslobodiť stredomorské krajiny," dodal Brit, ktorý sa preslávil napríklad aj slovným útokom na stáleho predsedu Európskej rady Hermana Van Rompuya a prirovnal ho k "mokrej handre".

Europoslanec Farage útočí

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu