Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúci prípad Aničky (†9): Policajný spis odhaľuje tajomstvo jej smrti!

Aničku našli po takmer pol roku Zobraziť galériu (5)
Aničku našli po takmer pol roku (Zdroj: Nova)

BRATISLAVA/PRAHA - Prípad beštiálneho znásilnenia a zavraždenia malej Aničky Janatkovej pred rokom a pol prežívalo celé Česko aj Slovensko. Televízia Nova v týchto dňoch získala interný materiál polície, ktorý smutný prípad podrobne opisuje.

Všetko sa začalo 13. októbra 2010 v pražskej štvrtí Troja, keď sa Aničke skončila škola. Dievčatko malo dobrú náladu, počas vyučovania nedostalo žiadnu zlú známku ani nezažilo nič zlého. Ponáhľalo sa zo školy domov, pretože popoludní malo hodinu baletu.

Bol krásny slnečný deň a hoci už bola jeseň, teplota bola takmer 20 stupňov. Anička už mohla ako štvrtáčka chodiť zo školy sama. Naobedovala sa v školskej jedálni a rozlúčila sa s kamarátkami. Žiadna z nich ju už neuvidela živú.

Šokujúci prípad Aničky (†9):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: policie.cz)

Matka sa doma Aničky nedočkala a znepokojená sa ju vydala hľadať po trase, ktorou sa dievčatko bežne vracalo zo školy. Mobil malo vypnutý, popisuje podrobnosti osudného dňa policajný spis. Dcéru nenašla.

Vydesená žena však v tráve objavila fľašku, v ktorej nosila Anička pitie. Zavolala políciu. Neďaleko potom našli aj detský zápisník, ktorý nezvestnému dievčatku patril.
 

Šokujúci prípad Aničky (†9):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto: TV Nova)

Keď sa našiel Aničkin ukrytý batoh a v ňom vypnutý mobil a neskôr aj kľúče, všetci už začali mať veľmi zlé tušenie. Prípadom sa postupne začali zaoberať stovky policajtov, ktorí prehľadávali celú štvrť meter po metri. Pomohla aj naša krajina, do Česka sme poslali jednotku so psovodmi.

V poraste našli ukryté lopaty, ktoré poskytli prvú stopu. Boli na nich pachové stopy miestneho povaľača Otakara Tomka (†41). Muž, ktorý skončil v rukách polície, tvrdil, že Aničku nikdy nevidel a nijako jej neublížil. Neprešiel však detektorom lži. Testy DNA tiež preukázali, že v rukách držal jej batoh.
 

Šokujúci prípad Aničky (†9):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto: TV Nova)

O jeho vine napovedá aj jeho psychologický profil. Išlo o nadpriemerne inteligentného muža so základným vzdelaním, výbornou kondíciou a sadistickými psychopatickými rysmi.

Aničkino telo našli po piatich mesiacoch zahrabané v pražskej štvrti Troja. Pitva potvrdila, že dievčatko zomrelo násilnou smrťou. Bolo beštalne znásilnené a zavraždené. Tomek sa k vražde nikdy nepriznal a v pankráckej väznici sa obesil.

Šokujúci prípad Aničky (†9):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: policie.cz)

Ďalšie podrobnosti smutého prípadu si môžte pozrieť na videu televízie Nova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu