Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšia potravinová lahôdka z Poľska: Skazené ryby prebalili a chceli predávať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mnn.com)

PRAHA - Potravinový škandál v Poľsku pokračuje. Po cestnej soli, rakovinotvorných vajciach a múke prišli tentokrát skazené ryby. Tie totiž pracovníci veľkoobchodu v meste Lublin pripravovali na expedíciu napriek tomu, že mali byť už dávno vyhodené.

Podľa poľského denníka Dziennik pokazené lososy, tresky a plody mora pracovníci veľkoobchodu prebalili a dali na obal nový dátum spotreby. Úrady už zhabali asi sto ton takýchto rýb. Prokuratúra v Lubline sa teraz snaží zistiť, kam skazené produkty išli a či sa dostali na pulty obchodov.

Česká Štátna veterinárna správa preveruje, či nie sú aj v Česku. Zatiaľ však žiadne ohrozenie tamojších spotrebiteľov nezaznamenala. “Ak by sa takáto nebezpečná zásielka rýb dostala do Českej republiky, tak ju systém rýchleho varovania spoľahlivo zachytí,” vyhlásil hovorca úradu Josef Duben.

Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF) je sieť, ktorá spája členské krajiny Európskej únie s Európskou komisiou a Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA). Jeho hlavným cieľom je zabrániť ohrozeniu spotrebiteľov nebezpečnými potravinami či krmivami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu