Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lietadlo Ryanairu núdzovo pristálo v Nemecku, v kabíne klesol tlak

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Lietadlo leteckej spoločnosti Ryanair so 132 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky na palube tento týždeň núdzovo pristálo na letisku v nemeckom Hahne, pretože v kabíne došlo počas letu k poklesu tlaku. Oznámila to dnes nemecká letisková polícia.

Uviedla, že lietadlo pristálo v stredu na poludnie na letisku v meste Hahn, asi 100 kilometrov západne od Frankfurtu, ktoré je domovským letiskom Ryanairu v Nemecku. Išlo o let z talianskeho Bergama na britské letisko East Midlands.
      
Trinástim ľuďom ošetrili drobné zranenia, najmä poškodenia ušných bubienkov v dôsledku prudkého poklesu tlaku v kabíne a rýchleho zostupu lietadla.
      
Nemecká správa leteckej bezpečnosti, Federálny úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd so sídlom v Braunschweigu, preskúmal vo štvrtok lietadlo na zemi, informovala dnes polícia v Hahnu.
      
Britské médiá citovali cestujúcich, ktorí povedali, že počuli akési buchnutie a potom začal prúdiť lietadlom studený vzduch.
      
Jedna z cestujúcich, Jacqueline Fraterová, uviedla, že mnohí na palube dostali strach. Dodala, že deti a bábätká plakali od bolesti v ušiach.
      
Letecká spoločnosť Ryanair britským médiám incident potvrdila. Uviedla, že kapitán zostúpil po poklese tlaku s lietadlom z výšky 31.000 stôp do výšky 10.000 stôp. Spoločnosť sa ospravedlnila cestujúcim za odklon letu a následné meškanie.
      
Cestujúcich dopravilo do cieľu ich cesty iné lietadlo, informovala tlačová agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu