Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spis FBI o Jobsovi: Bol posadnutý mocou a bral tvrdé drogy

Steve Jobs
Steve Jobs

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil poznatky z vyšetrovania, ktoré nie sú vždy lichotivé pre bývalého šéfa firmy Apple Inc. Steva Jobsa, ktorý zomrel vlani v októbri na rakovinu.

Vyšetrovatelia sa podľa zahraničných agentúr zaujímali o Jobsa v roku 1991, kedy sa uvažovalo o jeho zapojení do jedného prezidentského výboru.

V desiatkach výpovedí priateľov, kolegov a ďalších Jobsových blízkych osôb okrem iného zaznelo, že bol niekedy tak posadnutý mocou, že strácal zmysel pre poctivosť. Tiež vraj zanedbával nemanželskú dcéru, bral v mladosti i tvrdé drogy a niekedy prekrúcal pravdu, aby dosiahol svojho, citovali agentúry zo stránky zápisov z vyšetrovania.

Vyšetrovanie Jobsa, ktorý vtedy kandidoval na miesto v prezidentskej rade na podporu amerických vývozov za prezidenta Georgea Busha staršieho, však celkovo dospelo k záveru, že sa jedná o skvelého vedúceho pracovníka, ktorého možno odporučiť na zodpovedné miesto a dôverovať mu. Podľa AP Jobs v prezidentskej rade potom pôsobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu