Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kňaz znásilnil chlapcov 280-krát: Nemyslel som, že im škodím!

Ilustrančé foto
Ilustrančé foto

BERLÍN - Nemecký katolícky kňaz (46) sa na súde priznal, že za posledných osem rokov 280-krát sexuálne zneužil troch chlapcov. Nemyslel si vraj, že im tým škodí, citoval server BBC z kňazovej výpovede na súde, ktorý začal vo štvrtok. Mužovi hrozí najmenej šesť rokov väzenia.

Kňaz najprv zneužíval deväťročného syna jednej vdovy z farnosti. Keď mu diecéza zabránila v kontakte s chlapcom, začal zneužívať dvoch bratov vo veku deväť a 13 rokov. Nelegálnych sexuálnych kontaktov s chlapcami sa dopúšťal na rôznych miestach, vrátane svojho domu, kostola alebo na výlete do Disneylandu v Paríži.

Zatknutý bol vlani v lete, keď ho úradom nahlásila matka prvej z jeho obetí potom, čo sa jej dnes 17-ročný syn zveril. Polícia na počítači kňaza, ktorý chlapca obdaroval napríklad foťákom alebo mobilným telefónom, našla vyše 2800 pornografických fotografií, na niektorých z nich boli aj jeho obete.

Škandály so zneužívaním mladistvých v posledných rokoch silne otriasli katolíckou cirkvou v Nemecku. Len v roku 2010 ju aj kvôli nim opustilo 180.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu