Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Paródia na eurosummit: Merkelová ako sekera a pripitý Sarkozy!

Merkelová si pripíja so Sarkozym Zobraziť galériu (3)
Merkelová si pripíja so Sarkozym (Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemecká televízia ARD pripravila svojim divákom silvestrovské prekvapenie, keď na stránke YouTube zverejnila špeciálny diel v Nemecku populárnej komédie o zámožnej panej a jej komorníkovi.

Tentoraz je však paňou kancelárka Angela Merkelová a jej lokajom francúzsky prezident Nicolas Sarkozy. Pôvodný názov hry síce znie Večera pre jedného alebo 90. narodeniny, no tvorcovia krátky výstup premenovali na 90. summit na záchranu eura alebo Euro pre nikoho.

Paródia na eurosummit: Merkelová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Deväťdesiatročná Miss Sophie, ktorú stvárňuje Merkelová, tradične pozve na oslavu svojich narodenín štyroch hostí. No keďže tí sú už všetci mŕtvi, popíjajúci komorník James (Sarkozy) musí všetkých imitovať a pritom predniesť prípitok. Sarkozy tak behá okolo stola a imituje britského premiéra Davida Camerona, bývalého gréckeho lídra Georgiósa Papandréoua a bývalého premiéra Španielska Josého Luisa Rodrígueza Zapatera.

Komorník za Camerona pripíja v anglickom jazyku. "Vyzeráte mladšie ako kedykoľvek predtým," vraví hostiteľke a následne v nemčine dodáva, že vyzerá "bohatšie ako kedykoľvek predtým". Merkelová zareaguje slovami: "Nezabúdajte, že v Európe hovoríme po nemecky."

Paródia na eurosummit: Merkelová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Do toho vstupuje rozprávač a dodáva: "Toto sa deje na každom záchrannom summite. Či už tam niekto je alebo nie, títo dvaja si všetko robia sami."

Paródia na eurosummit

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu