Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dramatické VIDEO z paluby Boeingu: Po pristátí bez podvozku ľudia spanikárili!

Pasažieri so sklonenými hlavami čakali najhoršie.
Pasažieri so sklonenými hlavami čakali najhoršie. (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Núdzové pristátie Boeingu 767 vo Varšave minulý týždeň natočil jeden z pasažierov na video. Na záberoch je vidieť nervózna atmosféra vo vnútri stroja pred dosadnutím na zem. Stroj zázračne pristál bez podvozku. Cestujúci začali ihneď pilotovi Tadeusz Wronovi tlieskať. Potom bleskovo z lietadla utekali, pretože sa báli prípadného výbuchu.

Zábery ukazujú, že pristátie bez podvozku prebiehalo naozaj hladko. Vnútri lietadla sa potom spustila bezpečnostná siréna. Nervózni ľudia zmätkovali a tlačili sa zo stroja rýchlo von. Mali strach, aby sa lietadlo nevznietilo.

Únikovými východmi po špeciálnych nafukovacích šmykľavkách zišli na pristávaciu plochu a okamžite začali utekať. Počas úniku dokonca niektorí padali na zem.

Lietadlo poľskej spoločnosti LOT letelo z New Yorku do Varšavy. Skúsený pilot Tadeuzs Wrona počas letu zistil, že mu nefunguje podvozok. Po niekoľkominútovom krúžení nad letiskom Frederika Chopina vo Varšave sa nakoniec rozhodol pristáť bez podvozku. Všetkých 231 ľudí na palube vyviazlo bez zranení. Wrona sa tak v Poľsku stal národným hrdinom.

Pristátie bez podvozku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu