Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matke 10 detí sa mália 35-tisícové dávky: Dajte mi viac!

Moira a jej desať detí Zobraziť galériu (3)
Moira a jej desať detí (Zdroj: daily mail, thesun.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka, ktorá dostáva na desať detí ročný príspevok vo výške 31 200 libier (cca 35 600 eur) prosí o charitatívne dary, pretože jej "mzda" nepostačuje na ich nakŕmenie a ošatenie. Susedia však Moiru Pearcovú (34) označujú za gaunerku, ktorá by konečne mohla začať pracovať.

Matka, ktorej deti pochádzajú od štyroch expartnerov, trvá na tom, že 600 libier týždenne nepokryje jej náklady.

Pearcová, ktorá žije v dome s tromi spálňami v Gillinghame so svojím nezamestnaným expriateľom Markom Austinom (19), siedmimi dcérami a tromi synmi, sa snaží nájsť charitu, ktorá by im pomohla s oblečením a vecami, ktoré už iní nechcú.

Miestni obyvatelia však za jej vrtochmi vidia iba túžbu po peniazoch. "Je to gaunerka. Hanba, že by mala žiadať o ďalšie financie. A ten chlapík, čo s ním bola v poslednej dobe, je takmer o polovicu mladší," hovorí Steven Taylor (40).

"Potrebuje si dať do poriadku život, získať prácu a začať za seba platiť," dodáva otec dvoch detí Sam Colyer (34).

Pearcová zaplnila prvé stránky novín v decembri minulého roka po tom, čo sa stala jednou z prvých žien vo Veľkej Británii, ktoré podstúpili jednoduchú desaťminútovú sterilizáciu. Lekári jej povedali, že pri pôrode 11-teho bábätka by zomrela.

Svoje rozhodnutie si pochvaľuje a vraví, že má konečne viac času na deti. Posledných 17 rokov bola totiž neustále tehotná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu